tools voor snelgroeiende bedrijven
2 min

Handige tools voor snelgroeiende bedrijven

Als jouw bedrijf in een korte tijd grote stappen heeft gezet, dan weet je dat deze groei op sommige vlakken voor chaos kan zorgen. Misschien heb je als oprichter geen zicht meer op wat jouw werknemers doen, moet iemand full-time telefoontjes en e-mails afhandelen of heb je ineens niet meer genoeg ruimte voor meetings. Gelukkig zijn er verschillende handige tools die je kunt inzetten, om orde in de chaos te creëren. Zo wordt je (werk)leven een stukje makkelijker!

De tools die jouw werkleven makkelijker gaan maken

Om jou te helpen meer grip te krijgen op jouw organisatie, hebben we enkele van onze favoriete tools opgesomd.

 • Dropbox/Google Drive: anno 2019 is het zonde als je nog geen bestanden online bewaart. Als iedereen bestanden apart bewaart op zijn of haar computer, dan ontstaat er snel een wildgroei aan mutaties van deze bestanden. Werken met Google Drive zorgt er voor dat iedereen in hetzelfde bestand kan werken én dat de aanpassingen zichtbaar zijn. Bovendien is dit uiterst handig als je regelmatig buiten kantoor werkt, bijvoorbeeld thuis of in het buitenland. Je kunt dan gewoon de nodige bestanden gebruiken, zonder iemand te hoeven e-mailen om een bestand op te vragen.
 • Lastpass: als je veel verschillende websites en tools gebruikt moet je veel unieke wachtwoorden aanmaken, want het is uiteraard geen goed idee om overal hetzelfde wachtwoord voor te gebruiken. Gelukkig zijn er tools zoals Lastpass die wachtwoorden voor jou opslaan, zoals een soort wachtwoordenkluis. Deze tools onthouden jouw inloggegevens en wachtwoorden, waardoor je makkelijk en snel overal kunt inloggen.
 • F.lux: werk jij wel eens laat door ‘s avonds of zelfs ‘s nachts? Dan weet je vast dat je ogen vermoeid kunnen raken door het harde, blauwe licht. Uiteraard kun je hiervoor de nachtstand inschakelen, maar niet op elke computer werkt dit even goed. Daarom is F.lux handig; dit programma filtert de kleuren op je scherm en past deze geleidelijk aan. Zo merk je de overgang niet en kun je je ogen wat rust gunnen.
 • Slack: hoe communiceer jij met je team of collega’s? Zeg je het luidop, waarmee je misschien iemand uit zijn of haar focus haalt, of e-mail je iedereen? Hoe dan ook, het kan makkelijker! Met Slack vereenvoudig je communicatie. Met Slack kun je één-op-één chatten, maar ook chatten in projectteams. Slack biedt daarnaast nog meer mogelijkheden die er voor zorgen dat de communicatie binnen je bedrijf vereenvoudig wordt.
 • TimeChimp: uiteraard is onze tool top als je als bedrijf aan het groeien bent. Iedere medewerker kan makkelijk zijn of haar uren registreren, er kan in projecten worden gewerkt en in een handomdraai kunnen gewerkte uren gefactureerd worden aan klanten. Het klantenportaal, een eigen omgeving per klant, zorgt er bovendien voor dat klanten minder vaak bellen en mailen om een update te krijgen.

Welke tools ga jij implementeren in jouw bedrijf of organisatie?

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape