Een foto van Dennis Spaan op wintersport

Wij introduceren top developer Dennis

TimeChimp groeit, maar door en dus kunnen we weer met trots een nieuwe TimeChimper aan jullie voorstellen. Dit maal een versterking voor ons product team, namelijk een nieuwe (backend) developer! Inmiddels is hij alweer een tijdje werkzaam bij ons en dacht hij al bijna onder het voorstellen uit te komen, maar helaas Dennis! Bij deze stelt hij zich dus even voor. Veel leesplezier 🙂

Even voorstellen: backend developer Dennis

Mijn naam is Dennis en zoals hierboven vermeld staat ben ik programmeur. Ik ken Joël al sinds de middelbare school en we hebben altijd contact gehouden. Niet geheel verrassend dat ik zo binnen ben gekomen bij TimeChimp dus. Joël belde me op met de boodschap dat er een vacature openstond, en zo geschiedde eigenlijk. Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met Wouter (een van de founders) en eigenlijk was er meteen al een klik. Voorheen heb ik vrijwel altijd maatklussen ontwikkeld voor klanten en ik wilde graag de transitie maken naar een product waar ik aan kon blijven werken. Bij TimeChimp ga ik ondersteunen bij het ontwikkelen van de achterliggende structuren en logica waar de software ‘op draait’.

Hoe is Dennis hier terechtgekomen?

Voor TimeChimp werkte ik bij een grote agency. Hier kwamen klanten met een digitaal vraagstuk die wij vervolgens vertaalden naar een concrete oplossing. Deze oplossing werd na goedkeuring vervolgens gebouwd. Een beetje een ‘u vraagt wij draaien’ benadering. Ik heb er een waanzinnige tijd gehad en veel geleerd, echter was ik toe aan iets anders. Dit in de vorm van een tool met vele duizenden gebruikers. Wat hier anders is, is dat je de vraag achter de vraag moet zien te vinden en beantwoorden én een oplossing te bouwen waar ‘iedereen’ iets aan heeft. Niet alleen degene die het product aanschaft.

Voor mijn vorige werkgever heb ik een Master in Software Engineering gehaald. Deze opleiding vond de balans tussen de ‘Alpha’ en ‘Bèta’ kanten van ontwikkelen. Denk bij Alpha kanten aan projectplanning, de juiste vragen achterhalen, e.d. De Bèta kant was vooral veel programmeren in verschillende talen en heel veel wiskunde. Een groot deel van m’n opleiding was gericht op het juist in kaart brengen van de ‘requirements’ en hier vervolgens een juiste infrastructuur voor op te zetten en uitvoeren volgens een strakke projectplanning.

Persoonlijke info over Dennis

Ik ben opgegroeid in omgeving Alkmaar, maar momenteel ben ik met veel plezier woonachtig in regio Amsterdam. In m’n vrije tijd laat ik me boeien door de ‘interessantere’ Netflix-series en ga ik graag op stap met m’n vrienden(groep). Ook is sporten een van de dingen die me gelukkig nog steeds dagelijks bezighoudt. Gevraagd naar het beste advies dat ik ooit heb ontvangen zou ik zeggen: “het gaat niet alleen maar om de details”. Te veel focus op details zorgt ervoor dat je eerder geneigd bent voorbij te gaan aan het grotere plaatje.

Groetjes,
Dennis

Ook werken bij TimeChimp? Check deze link. Staat er niets voor je tussen? Twijfel niet om een open sollicitatie te sturen!


Andere blogs

Ben jij al voorbereid? Vanaf 1 juli 2024 treedt de nieuwe wet werkgebonden personenmobiliteit in werking

Werkgebonden personenmobiliteit: wat is het en hoe bereid jij je voor?

Verplicht voor grote bedrijven met 100+ medewerkers vanaf 1 juli 2024: de registratie van werkgebonden personenmobiliteit. Wat houdt de rapportageverplichting in en hoe bereid jij je voor?

Lees meer
Een foto van een man achter een laptop. Hij is aan het werk

Urenregistratie in Excel: 5 formules

Benieuwd hoe je urenregistratie in Excel vereenvoudigd? In deze blog vind je 5 essentiële Excel-formules voor urenregistratie.

Lees meer
Maksym Chernychka - Senior Back-end Developer at TimeChimp

Koffie break met Maksym: Senior Backend Developer

Maksym, onze backend developer, is vanuit Oekraïne geëmigreerd naar Nederland. Ontdek hoe het immigratieproces bij TimeChimp verliep en voor welke uitdagingen hij binnen zijn rol staat.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo