2FA
2 min

Two factor authentication (2FA)

Two factor authentication is een methode waarmee meerdere stappen succesvol moet doorlopen voordat je kan inloggen. Dit was een veel gevraagde eis van onze klanten waarmee we aan de slag zijn gegaan. De two factor authentication oplossing komt je misschien wel bekend voor van het inloggen van de online bank platformen, waarmee je in combinatie met je pincode ook nog een andere code moet gebruiken voordat je toegang krijgt tot je gegevens. Veel veiligheid experts adviseren two factor authentication te gebruiken als extra beveiligingsoptie om zo het inlog proces en de toegang tot je gegevens extra te beveiligen. TimeChimp biedt vanaf heden een two factor authentication oplossing voor zijn gebruikers. Lees onderstaand hoe dit is in te stellen.

Google Authenticator

De manier waarop wij onze two factor authentication regelen is via de generator van Google. Deze is in te stellen op elke mobiele telefoon en is te downloaden via de appstores van Apple, Android of windows. De app is te vinden door simpelweg te zoeken onder Google Authenticator en deze te installeren op je telefoon.  en vervolg de volgende stappen.

 • Download de Google authenticator app via de appstores van Apple, Android en Windows.
 • Na het downloaden van de app open je deze.
 • Ga in TimeChimp naar “mijn profiel” (Helemaal rechts in het hoofdmenu onder de dropdown pijl).
 • Kies voor de tab “instellingen“.
 • Kies vervolgens voor onderdeel “two factor authentication” in de menu balk links.
 • Zet de switch op “ja“.
 • Open de Google authenticator app op je telefoon.
 • scan de qr-code met je telefoon.
 • Geef de 6-cijferige code op die je te zien krijgt op je telefoon in het vakje achter “cijfercode”.
 • Klik vervolgens op “aanzetten“.

Two factor authentication

De eerst volgende keer dat je gaat inloggen op TimeChimp zal er eerst je gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren. Daarna zal je de code van google authenticator code in moeten voeren voor een succesvolle toegang tot je gegevens.

Succes met registreren!

Other blogs

Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Heb je een aantal overuren gemaakt? Dan kan je ze laten uitbetalen door je werkgever. Maar hoe zit het eigenlijk met overuren uitbetalen? TimeChimp legt het je graag uit. Easy does it.

Lees meer
Lees meer over Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Consignatiedienst, een moeilijk woord dat het waarschijnlijk goed doet bij een potje Scrabble. ???? Naast dat het een moeilijk woord is, is er ook nogal eens verwarring over de betekenis en de regels rondom dit type dienst. TimeChimp legt het je graag uit.

Lees meer
Lees meer over Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Bij TimeChimp maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom heeft TimeChimp nu ook een koppeling met King Software. Zo worden je verkooporders verwerkt van King naar TimeChimp. Wel zo handig!

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape