Uren bijhouden
2 min

Uren bijhouden – Maak het jezelf niet te moeilijk

Bij het reilen en zeilen van een bedrijf komt een hoop kijken, van marketing tot financiële administratie. Ook uren bij houden is een belangrijk onderdeel, hiermee hou je overzicht en het maakt factureren een stuk makkelijker. Het is daarom wel zo lekker als je de urenregistratie zo makkelijk en efficiënt mogelijk maakt voor jou en je collega’s. We geven je graag wat tips! 

Hoe hou je uren bij? 

Meerdere wegen leiden naar Rome, zo zijn er ook verschillende manieren om je uren bij te houden. Je kan het handmatig bijhouden met Excel, maar het handigst is om voor een urenregistratie tool te kiezen. Daarmee is het makkelijker voor werknemers om uren en ritten te registreren en heb jij snel een beter beeld van wat er in de organisatie speelt. Met een speciale urenregistratie tool, zoals TimeChimp, factureer je ook automatisch. Wel zo handig! 

Waar moet urenregistratie aan voldoen? 

Het is belangrijk dat je voldoende informatie geeft over de gewerkte uren. Vermeld natuurlijk de start- en eindtijd, maar vertel ook kort wat er is gedaan. Vergeet ook niet overuren te registreren! Zo weet je zeker dat alle uren goed geregistreerd zijn en voorkom je miscommunicatie met bijvoorbeeld de klant.  

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis

Stel uren bijhouden niet uit 

Uren bijhouden wil er nog wel eens bij inschieten tijdens een drukke werkdag. Helemaal te begrijpen, maar toch is het beter om direct je uren te registreren. Hierdoor voorkom je dat er ongemerkt te veel of juist te weinig uren worden bijgehouden, omdat jij of je collega’s achteraf niet precies meer weten hoe veel uren iets in beslag nam. Probeer daarom elke dag op een vast moment je urenregistratie te doen. Veel urenregistratie tools hebben een mobiele app, waardoor de drempel om uren bij te houden een stuk lager is. 

Geld verdienen aan uren bijhouden 

Kan je geld verdienen aan uren bijhouden? Ja zeker! Door een goede urenregistratie heb je niet alleen goed overzicht voor jezelf, maar ook voor de Belastingdienst. Door de uren goed bij te houden, kan je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor verschillende fiscale voordelen! Het is dus niet alleen fijn voor je eigen overzicht, maar ook voor je portemonnee. 

Gratis urenregistratie proberen? 

Ben je benieuwd hoe je makkelijk je uren kan bijhouden in een speciale tool? Probeer TimeChimp dan 14 dagen gratis uit en ontdek alle mogelijkheden voor jouw bedrijf. Je hoeft je betaalgegevens niet achter te laten en je zit natuurlijk nergens aan vast. 

Andere

Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Lees meer
Lees meer over Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Masterclass Finance

Nico Langendoen heeft in 2016 Finnerz opgericht om de financiële situatie van ondernemers op orde te brengen. In deze masterclass vertelt hij meer over de uitdagingen van Finnerz, de keuze voor TimeChimp en de ervaringen met onze tool.

Lees meer
Lees meer over Masterclass Finance

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape