2 min

Urenregistratie bijhouden: eenvoudig een duidelijk overzicht

Je wilt een urenregistratie bijhouden, maar daar liever niet teveel tijd aan kwijt zijn. Het moet zo eenvoudig mogelijk werken en leiden tot een duidelijk overzicht. Daarvoor is handige software beschikbaar, die je bovendien de mogelijkheid biedt de registratie te exporteren naar verschillende boekhoudprogramma’s. Een urenregistratie bijhouden was nog nooit zo gemakkelijk, zeker niet wanneer je gebruik maakt van de app voor Android of iOS en je dat gewoon mobiel kunt doen.

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis en zie hoe het voor jou kan werken.

Urenregistratie verplicht voor de Belastingdienst

De Belastingdienst verplicht je bijvoorbeeld als zzp’er om een urenregistratie bij te houden. Je dient aan te tonen dat je minimaal 1.225 uur per jaar in je onderneming steekt om in aanmerking te komen voor de Zelfstandigenaftrek. Het is een belangrijke aftrekpost die je een aanzienlijk fiscaal voordeel oplevert. Alleen al daarom is het de moeite waard om een urenregistratie bij te houden.

Wil je een urenregistratie bijhouden om opdrachtgevers aan te kunnen tonen hoelang je aan bepaalde projecten werkt of om je eigen administratie op orde te brengen? Dankzij de urenregistratie kun je gemakkelijker nagaan hoelang je aan bepaalde taken werkt en hoeveel tijd je daar de volgende keer voor dient in te ruimen. Je kunt een urenregistratie bijhouden om overzicht te creëren en aan de richtlijnen, verplichtingen of verzoeken van anderen te voldoen. Er zijn verschillende redenen mogelijk, dankzij de urenregistratie software hoef je er zo min mogelijk tijd en moeite in te steken.

Handige urenregistratie software

Je kunt de urenregistratie bijhouden door middel van software die daarvoor speciaal ontwikkeld is. Het kost je zo min mogelijk tijd, omdat je gebruik kunt maken van een timer en je de uren per dag of per week kunt registreren. Uiteraard kun je uren schrijven op bepaalde klanten, projecten of activiteiten en is het zelfs mogelijk om met meerdere gebruikers gebruik te maken van de software. Dit helpt je om de urenregistratie bij te houden voor een projectmanager of een beheerder en die vervolgens goed te laten keuren. Uiteraard kun je daarvoor gebruik maken van een desktop of laptop, net als een smartphone of tablet op basis van Android of iOS.

Urenregistratie app en exporteren

Bijkomend voordeel van handige software om een urenregistratie bij te houden? Je kunt de gegevens vervolgens eenvoudig exporteren naar bijvoorbeeld een Excel-document, een CSV-document of een PDF-bestand. Werk je met administratiesoftware van aanbieders zoals MoneyBird of Twinfield? Je kunt de urenregistratie bijhouden en die met één druk op de knop exporteren. De koppelingen maken het gemakkelijk om je uren te integreren in de boekhouding en daar vervolgens altijd de beschikking over te hebben.

Bekijk bovendien de andere functionaliteiten van onze software om de urenregistratie bij te houden. Je urenregistratie bijhouden kost dan nauwelijks tijd en moeite, terwijl het je aan de andere kant waardevolle informatie oplevert waar je op verschillende manieren gebruik van kunt maken.

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape