Urenregistratie en abonnementen
2 min

Urenregistratie en abonnementen

We zijn er allemaal bekend mee: abonnementen. Je fitness abonnement, een abonnement op een tijdschrift of krant en natuurlijk je telefoonabonnement. De laatste tijd zie je deze trend ook meer doorslaan op andere markten. De accountant doet geen uurtje-factuurtje meer, maar laat zijn klant een vast bedrag per maand betalen zodat hij weet waar hij aan toe is. Ook marketingbureaus werken op deze manier.

Deze trend, ook wel ‘subscription commerce’ genoemd, heeft voor jou als ondernemer meerdere voordelen. De belangrijkste is dat je cashflow voorspelbaar wordt. Je klant betaalt vooruit en er is een terugkerende stroom van inkomsten. Daarnaast wordt cross en upselling eenvoudiger en kun je besparen op bepaalde kosten omdat ook deze beter te voorspellen zijn.

Doordat we hier bij TimeChimp vaak met onze klanten in gesprek zijn hebben we deze trend ook bij onze klanten/ondernemers gezien. Eindelijk kunnen we dan ook bekend maken dat we sinds deze week onze projectenmodule uitgebreid hebben zodat je heel eenvoudig kunt werken met abonnementen. Je kunt op een project (opdracht) instellen dat dit een abonnement is. Vervolgens kun je de frequentie (week, maand, kwartaal of jaar) instellen, aangeven wanneer deze precies start en wat er gefactureerd moet worden. Naar aanleiding hiervan wordt er elke periode een bedrag klaargezet om te factureren en kun je in je project-dashboard inzien wat de status van je abonnement is. Alle uren die je registreert op dit abonnement worden elke periode vergeleken met het abonnement dat gefactureerd is. Je kunt hierbij uren afboeken en restant meenemen naar de volgende maand.

Uiteindelijk heb je zo ook heel goed inzicht of hetgeen wat je factureert met je abonnement overeenkomt met het werk wat je er aan verricht hebt. Is het gefactureerde bedrag hoger dan je verrichte werkzaamheden, dan heb je dit goed op orde. Zo niet, kan je precies zien (door een ingesteld budget) welke werkzaamheden langer duurden dan verwacht en hier actie op ondernemen!

Other blogs

Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Heb je een aantal overuren gemaakt? Dan kan je ze laten uitbetalen door je werkgever. Maar hoe zit het eigenlijk met overuren uitbetalen? TimeChimp legt het je graag uit. Easy does it.

Lees meer
Lees meer over Overuren uitbetalen – Hoe zit het?

Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Consignatiedienst, een moeilijk woord dat het waarschijnlijk goed doet bij een potje Scrabble. ???? Naast dat het een moeilijk woord is, is er ook nogal eens verwarring over de betekenis en de regels rondom dit type dienst. TimeChimp legt het je graag uit.

Lees meer
Lees meer over Wat is een consignatiedienst en hoe werkt het?

Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Bij TimeChimp maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom heeft TimeChimp nu ook een koppeling met King Software. Zo worden je verkooporders verwerkt van King naar TimeChimp. Wel zo handig!

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Koppel TimeChimp met King

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape