Urenregistratie software
2 min

Urenregistratie software – Dit moet je weten 

Je uren bijhouden is bij veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de dag. Hierdoor weet je precies hoe veel tijd jij en je collega’s kwijt zijn aan klanten of projecten. Hou jij nog je uren bij via Excel? Dan kan urenregistratie software jouw werkdag een stuk makkelijker en overzichtelijker maken. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over urenregistratie software. 

Waar gebruik je urenregistratie software voor? 

De naam verraadt het natuurlijk al, je gebruikt urenregistratie software om je uren bij te houden. In tegenstelling tot urenbriefjes of een Excel bestand, maakt software het makkelijker en sneller om je uren bij te houden. Daarnaast kan je ook verschillende medewerkers op een project hun uren laten invullen. Zo heb je altijd en duidelijk overzicht en hoef je niet achteraf nog te puzzelen met gewerkte uren. 

Waarom moet je je uren registreren? 

Wist je dat het voor ZZP’ers verplicht is om minimaal 1225 uur per jaar aan hun bedrijf te besteden? Zo kom je in aanmerking voor verschillende belastingvoordelen. Om dit te kunnen bewijzen aan de Belastingdienst, moet je je uren bijhouden en jaarlijks overdragen. In grotere bedrijven is het registreren van uren niet verplicht vanuit de overheid, maar is het wel belangrijk in het houden van overzicht. Je registreert bijvoorbeeld de uren die iemand aan een intern of extern project werkt, maar je gebruikt urenregistratie software bijvoorbeeld ook om verlof bij te houden en zo ook je planning aan te passen op beschikbaarheid. 

Waar moet je op letten bij urenregistratie software? 

Urenregistratie software is dus heel handig, maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar software voor jouw bedrijf? Er zijn veel verschillende bedrijven die urenregistratie software aanbieden en dat maakt het nogal eens lastig om de juiste te kiezen. Allereerst is het belangrijk om goed na te gaan waar je behoefte aan hebt. Wil je bijvoorbeeld basic uren registreren of wil je ook automatisch kunnen factureren en uren op verschillende projecten/klanten kunnen registreren? Als je een aantal aanbieders hebt gevonden, is het slim om een gratis demo aan te vragen en reviews te lezen over de verschillende aanbieders. 

De voordelen van de urenregistratie software van TimeChimp 

Bij TimeChimp bieden we handige en goede urenregistratie software aan, waardoor je makkelijk uren bijhoudt. Dit doen we voor elke organisatie, van weinig tot veel medewerkers. Met minimale inspanning registreer je niet alleen je uren, maar ook ritten en uitgaven en zo heb je altijd grip op je organisatie. 

Wil jij de voordelen van urenregistratie software zelf ervaren? Vraag dan een gratis proefperiode aan en ontdek 14 dagen lang alle functionaliteiten van TimeChimp. Je zit natuurlijk nergens aan vast en je proefperiode stopt automatisch. 

Andere

Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Lees meer
Lees meer over Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Masterclass Finance

Nico Langendoen heeft in 2016 Finnerz opgericht om de financiële situatie van ondernemers op orde te brengen. In deze masterclass vertelt hij meer over de uitdagingen van Finnerz, de keuze voor TimeChimp en de ervaringen met onze tool.

Lees meer
Lees meer over Masterclass Finance

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape