Nieuwe functionaliteiten 2020
2 min

Urenregistratie voor zzp’ers

Als zzp’er is het belangrijk om een goede urenregistratie te hebben. Dit doe je natuurlijk voor jezelf, maar ook om verantwoording af te kunnen leggen aan klanten en helaas doe je dit ook voor de Belastingdienst. Voor jou als zzp’er is urenregistratie een belangrijke, maar tijdrovende klus. Gelukkig zijn er manieren om het sneller en makkelijker te maken. 

Waarom is urenregistratie belangrijk? 

Het is als zzp’er officieel niet verplicht om je urenregistratie bij te houden, maar het is wel zo handig. Met een goede urenadministratie heb je een goed overzicht van wat er speelt binnen je eigen bedrijf. Zo weet je onder andere wanneer je recht hebt op bepaalde belastingvoordelen en kan je makkelijk aan de klant laten zien waar je mee bezig bent. Ook kan je met een goed urenoverzicht makkelijk zien wat een project je heeft opgeleverd. 

Hoe doe je je urenregistratie als zzp’er? 

Je uren met pen op een briefje krabbelen hoeft gelukkig niet meer. Nu het merendeel van ons leven zich op het internet afspeelt, is er ook voor urenregistratie een digitale oplossing. Dit scheelt je een hoop tijd en ook frustratie. Door gebruik te maken van een online urenregistratie tool, kan je snel ter plekke je uren invullen en hoef je niet te stoeien met onoverzichtelijke Excel bestanden. Wist je dat je met TimeChimp zelfs meteen je facturatie regelt? 

urenregistratie zzp

Dit moet er in je urenregistratie staan 

Dat het belangrijk is om als zzp’er je urenregistratie op de rit te hebben, dat is duidelijk. Maar wat moet er precies in je urenregistratie staan volgens de Belastingdienst? Het is in elk geval belangrijk dat je de start- en eindtijd van de gewerkte uren vermeldt. Geef daarnaast ook een korte omschrijving van wat je hebt gedaan, bijvoorbeeld de naam van de klant of het project. Vergeet daarnaast niet alleen de te declareren uren te registreren, maar ook als je overuren hebt gemaakt. 

De fiscale voordelen van urenregistratie 

Zoals je eerder las, heeft het bijhouden van je urenregistratie ook voordelen voor de belasting die je moet betalen. Als je weet hoeveel uren je hebt gemaakt, weet je ook of je in aanmerking komt voor bijvoorbeeld de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek. Dan betaal je minder inkomstenbelasting, waardoor je meer financiële ruimte hebt. 

Krijg grip op je urenregistratie 

Wil jij als zzp’er minder tijd kwijt zijn aan je urenregistratie? TimeChimp helpt je graag! Een urenregistratie tool hoeft helemaal niet duur en ingewikkeld te zijn. Probeer TimeChimp nu 14 dagen gratis, zonder betaalgegevens achter te hoeven laten. Zo heb je de tijd om onze tool te testen en zit je nergens aan vast. 

Other blogs

Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

De mogelijkheden van digitale en automatische urenregistratie. Kan automatisering de workflow van urenregistratie tot facturatie verbeteren?

Lees meer
Lees meer over Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

De voordelen van mobiele urenregistratie voor IT-professionals en verhoog hiermee de productiviteit van software ontwikkelingsteams.

Lees meer
Lees meer over Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Ontdek welke invloed ‘het nieuwe werken’ heeft op digitaal leiderschap en welke rol timemanagement hierin speelt.

Lees meer
Lees meer over Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape