< 1 min

Urenregistratie voor zzp’ers

Als zzp’er is het belangrijk dat je een urenadministratie bij te houden. Dit doe je aan de ene kant voor de Belastingdienst, maar ook om je te kunnen verantwoorden naar klanten toe. Jouw urenadministratie heeft meerdere doelen en kan aardig wat werk met zich mee brengen. Wel is het erg belangrijk om dit goed op orde te hebben.

Waarom doe ik urenregistratie?

Je tijdregistratie is in principe niet officieel verplicht, dus je kunt er voor kiezen om dit als zzp’er niet bij te houden. Je kunt uit je urenadministratie echter wel een aantal voordelen halen, waardoor het zeer verstandig is om dit dan ook wel te doen. Je hebt bijvoorbeeld, wanneer je met je urenadministratie aan kunt tonen dat je een minimum van 1225 uur per jaar bezig bent met het werken aan of binnen je eigen bedrijf, recht op de zelfstandigenaftrek en (eventueel) startersaftrek. Daarnaast is het interessant voor je klanten, omdat je met behulp van je urenregistratie kunt aantonen hoeveel uur je aan een bepaald project hebt gewerkt. Vanuit hier kan je weer je factuur opstellen en verzenden. Tenslotte is het natuurlijk ook voor jezelf interessant, omdat je duidelijk kunt zien hoe lang je ergens aan hebt gewerkt en zo bijvoorbeeld kunt uitrekenen wat je kosten en winst zou zijn.

Met TimeChimp kun je heel makkelijk en snel je uren bij houden en automatisch laten facturen. Maak snel een gratis proefabonnement aan en probeer 14 dagen lang alle functionaliteiten uit!

Other blogs

Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

De mogelijkheden van digitale en automatische urenregistratie. Kan automatisering de workflow van urenregistratie tot facturatie verbeteren?

Lees meer
Lees meer over Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

De voordelen van mobiele urenregistratie voor IT-professionals en verhoog hiermee de productiviteit van software ontwikkelingsteams.

Lees meer
Lees meer over Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Ontdek welke invloed ‘het nieuwe werken’ heeft op digitaal leiderschap en welke rol timemanagement hierin speelt.

Lees meer
Lees meer over Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape