Uurtarief per periode
2 min

Uurtarief per periode

Je kon al eenvoudig een inkoop uurtarief en verkoop uurtarief aan een medewerker koppelen. Het verkoop uurtarief wordt gebruikt om de bedragen op je factuur naar de klant mee te berekenen. Het inkoop uurtarief wordt gebruikt om de kosten van je project te bepalen. Ook kan je bij de medewerker overzichten precies zien hoeveel marge je maakt per medewerker per aangegeven periode. Handige informatie!

Tariefwijziging doorvoeren
Stel dat je nu een medewerker hebt die doorgroeit. Zijn salaris wordt hoger (wat resulteert in een hogere inkoop uurtarief) en je gaat deze medewerker ook voor een hoger bedrag doorbelasten aan je klant. Wanneer je dit in het verleden gedaan zou hebben (zonder deze verbetering) en je het inkoop- en verkooptarief had aangepast bij de medewerker (en wellicht bij de onderliggende projecten), zouden alle uren in het verleden ook berekend worden tegen deze nieuwe tarieven. Bij je projecten zouden dan je kosten en nog te factureren bedrag niet meer correct zijn. Wij hebben dan ook altijd geadviseerd om bij een tariefswijziging een nieuw project aan te maken, zodat je totalen altijd kloppend blijven. Wel begrepen we uiteraard dat dit niet de ideale oplossing was.

Verbeteringen
Na veel feedback van onze gebruikers hebben we sinds deze week de mogelijkheid toegevoegd om de uurtarieven per activiteit en per medewerker ook per een periode te kunnen invoeren.

Uurtarief periode

Je kunt nog altijd op de oude manier de tarieven invoeren, alleen hebben we nu een icoontje naast het invulveld van de uurtarieven toegevoegd (binnen een project). Als je hier op klikt krijg je een pop-up te zien waarin je de tarieven kunt invoeren per start- en einddatum. Waarbij de laatste periode de einddatum optioneel is. Bij de berekening van o.a. de budgetten, besteedde bedragen en ongefactureerde bedragen wordt er elke keer gekeken wanneer de uren zijn geregistreerd en welk uurtarief in deze periode geldig is.

Verder hebben we het nog makkelijk gemaakt zodat je nu ook bij Beheer -> Medewerker -> Contract (bij bewerken van medewerker) ook per periode een inkoop- en verkooptarief kunt ingeven. Bij het invoeren van een nieuw contract kan je daarnaast aanvinken dat je deze nieuwe tarieven automatisch wilt laten doorzetten naar je projecten, zodat je nu niet elk project apart hoeft aan te passen hierna.

Vragen of feedback hierover? We horen het uiteraard graag!

 

 

Andere

Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Lees meer
Lees meer over Een goed werkrooster maken? Zo doe je dat

Masterclass Finance

Nico Langendoen heeft in 2016 Finnerz opgericht om de financiële situatie van ondernemers op orde te brengen. In deze masterclass vertelt hij meer over de uitdagingen van Finnerz, de keuze voor TimeChimp en de ervaringen met onze tool.

Lees meer
Lees meer over Masterclass Finance

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape