Verlof beheren TimeChimp
2 min

Verlof in TimeChimp beheren

Het is alweer eind 2019 en is het tijd om de balans op te maken met betrekking tot verlof. Hoeveel uren heeft iemand nog over? En wat gebeurt er met niet opgenomen uren?

Hoe werkt verlof?

Bij Beheer > Medewerkers voer je op medewerker niveau een aantal verlof uren op. Hierbij geef je aan vanaf wanneer de uren gelden. Deze gelden altijd tot het einde van het kalenderjaar.

De medewerker neemt vervolgens verlof op door te schrijven op bijvoorbeeld activiteit “Verlof”. Wanneer de medewerker “Verlof” schrijft, gaat dit automatisch af van het aantal verlofuren opgegeven bij de medewerker.

Hoeveel verlofuren heeft een medewerker nog?

Tegen het einde van het jaar is het natuurlijk altijd de vraag of Persoon X nog uren overheeft. Deze uren vind je per medewerker terug op het medewerker dashboard. Ga hiervoor naar Overzichten > Medewerkers en klik op het dashboard van de betreffende medewerker.

In het Dashboard zie je bij verlofuren eenvoudig het aantal resterende uren. Voor een gedetailleerder overzicht ga je naar het tabblad Verlof.

Wat moet ik doen voor 2020?

Ten eerste moet er een nieuw saldo worden klaargezet. Dit doe je ook bij Beheer > Medewerkers > Verlof. Let op: Je moet voor elke medewerker een verlofsaldo opvoeren. Gaan er uren mee naar 2020? Dan hoef je niets te doen. Het systeem zet deze automatisch klaar in het volgende jaar. Hierbij wordt duidelijk vermeld dat het meegenomen verlofuren zijn.

Mogen uren niet mee naar 2020? Ga dan naar Beheer > Medewerkers > Verlof. Geef dan aan dat de uren in plaats van opgeteld afgetrokken moeten worden van het saldo. De eenvoudigste manier is dit even te verwerken in de eerste week/weken van januari. Dan zie je namelijk direct wat je er af moet halen doordat we ze automatisch hebben klaargezet.

Waar ziet een gebruiker zijn saldo?

Iedere gebruiker heeft toegang tot zijn persoonlijke dashboard door te klikken op zijn/haar initialen en vervolgens te gaan naar “Mijn profiel”. In het dashboard zien ze snel het aantal resterende uren. Via het tabblad Verlof zien zij een uitgebreidere weergave van hun verlofuren. Wanneer de uren voor 2020 zijn opgevoerd, zie je ze hier direct terug.

Other blogs

Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

De mogelijkheden van digitale en automatische urenregistratie. Kan automatisering de workflow van urenregistratie tot facturatie verbeteren?

Lees meer
Lees meer over Digitale of Automatische Urenregistratie: Wat is beter voor je Bedrijf?

Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

De voordelen van mobiele urenregistratie voor IT-professionals en verhoog hiermee de productiviteit van software ontwikkelingsteams.

Lees meer
Lees meer over Mobiele Urenregistratie: Een Gids voor IT Professionals

Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Ontdek welke invloed ‘het nieuwe werken’ heeft op digitaal leiderschap en welke rol timemanagement hierin speelt.

Lees meer
Lees meer over Het Nieuwe Werken: Hou grip op Digitaal Leiderschap met Timemanagement

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape