Eenvoudig verlofuren bijhouden
2 min

Verlofregistratie: hoe pak je dat aan?

Verlofregistratie, als bedrijf ontkom je er niet aan. Je medewerkers willen op vakantie of een paar dagen vrij. Als organisatie wil je dat verlofregistratie zo min mogelijk administratieve rompslomp oplevert en dat er voor jou en de werknemer altijd een goed overzicht is van opgenomen en openstaande verlofuren. Hoe ga je als bedrijf om met verlofregistratie en hoe maak je het zo makkelijk mogelijk? 

Wat houdt verlofregistratie in? 

Verlofregistratie is simpelweg de administratie van het verlof van alle werknemers binnen je organisatie. Omdat er verschillende soorten verlof zijn en het per werknemer verschilt, is het niet gek dat je snel het overzicht verliest. Onder verlofdagen vallen bijvoorbeeld vakantiedagen, feestdagen, adv-dagen, compensatiedagen en snipperdagen.  

Goed overzicht houden 

Als medewerkers zich ziek melden of vakantie indienen, kan dit via een Slack berichtje, een e-mail of via de telefoon. In een organisatie met veel medewerkers, zorgt dit nogal eens voor wat chaos. Een verlofaanvraag kan er zo tussendoor glippen, wat voor vervelende situaties leidt. Het is daarom belangrijk om goed overzicht te houden als het aankomt op verlofregistratie. En daar komt TimeChimp om de hoek  . Met software die is gespecialiseerd in verlofregistratie, zorg je ervoor dat medewerkers zelf hun verlof registreren en jij altijd op de hoogte bent van ingediend verlof. 

Verlof aanvragen en goedkeuren 

Met TimeChimp is het aanvragen van verlof een stuk makkelijker. De medewerkers vragen verlof aan bij hun manager, met een paar muisklikken. Ook ziekteverlof registreer je zo snel en eenvoudig. Als manager keur je de verlofaanvraag goed, of niet. Je hebt altijd toegang tot een mooi overzicht van al het opgenomen verlof en je krijgt een seintje als er een nieuwe verlofaanvraag is ingediend. Geen chaos en onoverzichtelijke verlofregistratie dus! 

Houd overzicht met TimeChimp 

Verlofregistratie met TimeChimp zorgt voor overzicht, zowel voor het management als de medewerkers. Je ziet altijd hoeveel verlof er nog openstaat, hoeveel verlof er al is opgenomen en wanneer dit is gedaan. Zo is iedereen altijd op de hoogte en voorkom je verwarring en miscommunicatie. Wel zo fijn! Wil je meer weten over TimeChimp en het registreren van verlofuren? Probeer dan gratis 14 dagen onze tool en alle functionaliteiten uit! 

Andere

Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

De ideale productiviteit binnen projecten hebben en houden

Lees meer
Lees meer over De ideale productiviteit binnen projecten hebben en houden

FAQ – Hidde de Koning van Customer Success

Lees meer
Lees meer over FAQ – Hidde de Koning van Customer Success

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape