voordelen goede werk-privé balans
2 min

De voordelen van een goede werk-privebalans voor bedrijven

Artikelen over de werk-privébalans en hoe je deze kunt verbeteren als medewerker zijn niet nieuw. Maar ook voor bedrijven is het uiterst voordelig wanneer de werknemers zich goed voelen en een goede werk-privébalans hebben. Werknemers voelen zich dan gezonder, hebben meer energie om top te presteren en ze halen meer voldoening uit hun baan. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen die werknemers met een goede werk-privébalans een bedrijf bieden.

Werknemers zijn innovatiever

Echt goede ideeën ontstaan meestal als een werknemer geïnspireerd is. Iedereen heeft andere inspiratiemomenten, maar de meeste mensen worden creatief op momenten dat ze rust hebben of de tijd hebben om iets uit te werken. Werknemers met een verstoorde werk-privéverhouding die na een lange werkdag ‘op’ zijn, zullen minder snel innovatieve ideeën aandragen.

Minder verzuim

Als werkgever is verzuim niet leuk. Logisch, volgens cijfers van TNO Monitorarbeid kost werkgerelateerd verzuim Nederlandse werkgevers zo’n 5 miljard euro per jaar. Overwerkte, gestreste werknemers zullen eerder de fysieke en mentale tol van hun baan voelen en verzuimdagen opnemen dan werknemers met een goede balans tussen werk en privé.

Behouden van toptalent

Als alles lekker loopt in je bedrijf, dan kan het ontslag van een toptalent hard aankomen. Check als werkgever altijd de ‘waarom’ van het verhaal. Werd hij/zij weggekaapt door een concurrent of koos de werknemer voor een bedrijf waar je flexibeler kan werken? Een bedrijf valt en staat op basis van de werknemers, investeer dus in het behouden van je talent en laat je werknemers bijvoorbeeld flexibel omgaan met hun tijden. Zorg dus dat je de optimale omstandigheden creëert, zodat jouw werknemers een goede werk-privéverhouding hebben en binnenboord blijven.

Meer productiviteit

Flexibele tijden aanbieden kan niet alleen helpen met het behouden van personeel, het kan er ook voor zorgen dat werknemers extra productief zijn. Meerdere onderzoeken geven namelijk aan dat flexibel werken een positieve invloed heeft op de productiviteit van het bedrijf.

Als bedrijf biedt het dus veel voordeel om nú in te zetten op de werk-privébalans van je werknemers!

Andere

Hoe hou je je aan de planning van je project?

Lees meer
Lees meer over Hoe hou je je aan de planning van je project?

Meet the team - Shai

Lees meer
Lees meer over Meet the team - Shai

Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Maak je werk overzichtelijker met deelprojecten

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape