voordelen goede werk-privé balans
2 min

De voordelen van een goede werk-privebalans voor bedrijven

Artikelen over de werk-privébalans en hoe je deze kunt verbeteren als medewerker zijn niet nieuw. Maar ook voor bedrijven is het uiterst voordelig wanneer de werknemers zich goed voelen en een goede werk-privébalans hebben. Werknemers voelen zich dan gezonder, hebben meer energie om top te presteren en ze halen meer voldoening uit hun baan. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen die werknemers met een goede werk-privébalans een bedrijf bieden.

Werknemers zijn innovatiever

Echt goede ideeën ontstaan meestal als een werknemer geïnspireerd is. Iedereen heeft andere inspiratiemomenten, maar de meeste mensen worden creatief op momenten dat ze rust hebben of de tijd hebben om iets uit te werken. Werknemers met een verstoorde werk-privéverhouding die na een lange werkdag ‘op’ zijn, zullen minder snel innovatieve ideeën aandragen.

Minder verzuim

Als werkgever is verzuim niet leuk. Logisch, volgens cijfers van TNO Monitorarbeid kost werkgerelateerd verzuim Nederlandse werkgevers zo’n 5 miljard euro per jaar. Overwerkte, gestreste werknemers zullen eerder de fysieke en mentale tol van hun baan voelen en verzuimdagen opnemen dan werknemers met een goede balans tussen werk en privé.

Behouden van toptalent

Als alles lekker loopt in je bedrijf, dan kan het ontslag van een toptalent hard aankomen. Check als werkgever altijd de ‘waarom’ van het verhaal. Werd hij/zij weggekaapt door een concurrent of koos de werknemer voor een bedrijf waar je flexibeler kan werken? Een bedrijf valt en staat op basis van de werknemers, investeer dus in het behouden van je talent en laat je werknemers bijvoorbeeld flexibel omgaan met hun tijden. Zorg dus dat je de optimale omstandigheden creëert, zodat jouw werknemers een goede werk-privéverhouding hebben en binnenboord blijven.

Meer productiviteit

Flexibele tijden aanbieden kan niet alleen helpen met het behouden van personeel, het kan er ook voor zorgen dat werknemers extra productief zijn. Meerdere onderzoeken geven namelijk aan dat flexibel werken een positieve invloed heeft op de productiviteit van het bedrijf.

Als bedrijf biedt het dus veel voordeel om nú in te zetten op de werk-privébalans van je werknemers!

Andere

Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Je hebt een druk leven en slim omgaan met je werktijd is best een uitdaging. Je vliegt van meeting naar meeting en hebt ook nog een flinke takenlijst. Hoe zorg je ervoor dat je de dag goed indeelt zodat je alles op je to do lijstje kan afvinken? We got you.

Lees meer
Lees meer over Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Lees meer
Lees meer over Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape