Perfecte periode voor een proefabonnement
2 min

Wat is de perfecte periode voor een proefabonnement?

Bij het opbouwen van een (SaaS) onderneming is het belangrijk om je customer journey te herkennen. Je hebt te maken met een stuk marketing waarmee je potentiële klanten (leads) wil triggeren om je website te bezoeken. Met als uiteindelijke doel om te converteren. Die conversie kan van alles zijn: inschrijven voor een nieuwsbrief, een e-book downloaden of zoals in ons geval een proefabonnement afsluiten.

Om die lead zover te krijgen dat hij/zij gaat converteren, moet je website dusdanig geoptimaliseerd zijn dat hij/zij direct enthousiast is. De eerste indruk is alles en de meeste mensen maken in de eerste paar seconden al een beslissing of ze hun kostbare tijd verder gaan investeren in jouw product of service. Maar hierover later meer in een volgend blog. In dit blog richt ik me op de leads die dusdanig geïnteresseerd zijn geraakt in de tool dat ze ook al een proefabonnement hebben afgesloten. Hiermee heb je dus al een grote stap genomen, maar ben je er zeker nog niet!

Van lead naar betalende klant

Sales gaat bij ons zijn ding doen wanneer er een proefabonnement aangemaakt wordt. Wij noemen dit ‘hot leads’. Het is belangrijk om direct opvolging te bieden aan je hot leads, omdat deze op het moment van inloggen nog ‘hot’ zijn. Daarmee bedoel ik dat ze al een hele journey hebben doorlopen om daadwerkelijk bedrijfsgegevens in te vullen en daarmee echt opzoek zijn naar hetgeen wat jij biedt. Het is dan ook belangrijk om er voor te zorgen dat ze ook ‘hot’ blijven. Op dat moment is jouw product of service top of mind bij de potentiële klant en dat wil je als aanbieder ook zo houden.

Welke lengte kies je voor je proefabonnement

Bij ons krijg je standaard een proefperiode van 14 dagen. Deze is gratis en geheel vrijblijvend, je hoeft dus geen betaalgegevens in te vullen. Hiermee neem je een extra drempel weg voor veel mensen. We krijgen regelmatig de vraag waarom we een niet voor een langere proefperiode kiezen. Het antwoord hierop is eigenlijk heel eenvoudig, we willen namelijk dat TimeChimp top of mind blijft bij de lead. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een proefperiode aanbiedt van meer dan 14 dagen, ruim 60% van de leads stopt met testen om op een later moment verder te gaan.

Je kan begrijpen dat het voor diegene al heel wat tijd heeft gekost om een geschikte tool te vinden. En dat ze het daadwerkelijke testen voor een ander moment bewaren. Dan is het belangrijk om te weten wanneer men dan terug komt om verder te gaan. Dit is normaal gesproken binnen 2 dagen bij een 14-daagse proefperiode, maar bij een proefperiode van 30 dagen langer. En elke dag dat men niet opnieuw inlogt groeit de kans dat de lead niet terugkomt omdat ze je simpelweg vergeten zijn resulterend in een verloren klant (lost lead). Door de waan van de dag en alle zaken die er spelen is het dus enorm belangrijk om de aandacht vast te houden van je lead. Het ijzer smeden wanneer het heet is als het ware.

Volgende keer gaan we het hebben over contactmomenten binnen de proefperiode en wat onze visie daarop is.

 

 

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape