TimeChimp Chrome extensie
3 min

Welke mogelijkheden biedt onze Chrome Extensie?

We schreven eind vorig jaar al over de nieuwe Chrome extensie die beschikbaar is gemaakt in de Chrome Web Store. In dat blog vertelden we in het kort welke mogelijkheden er waren en hoe je deze extensie kunt toevoegen. Aangezien we hier meerdere vragen over krijgen gaan we er in dit blog dieper op in. Hoe werkt de koppeling precies en waar vind je de button op welke website.

Hoe werkt deze koppeling?

Via de TimeChimp Chrome extensie (installeer direct) wordt er op verschillende sites een TimeChimp button geplaatst met de tekst ‘Start timer’. Met deze knop kan je in één klik je uren registreren. Als je op de TimeChimp button klikt zie je dat de knop groen van kleur wordt. Verder zie je rechtsboven in je venster de kleur van de Chrome extensie icoon groen worden. Dit betekent dat de timer loopt en zo kan je eenvoudig bijhouden hoeveel uur je bezig bent met een bepaalde klant, project, activiteit, etc.

Je kunt de de timer ook eenvoudig weer stoppen door op de TimeChimp button te klikken op de website waar je de timer gestart hebt. Je Google Chrome browser onthoudt dat je gestart bent met het registreren van je uren, ook als je de website sluit. Wanneer je later weer naar dezelfde website gaat zie je dat het icoontje nog groen is, wat betekent dat de timer loopt.

Wanneer je uren geregistreerd hebt via de TimeChimp button kun je in de app niet alleen zien op welke site dit was, maar ook de beschrijving van deze uren. Je kunt de beschrijving vervolgens aanpassen in de web app (dus niet van tevoren in de Google Chrome extensie). In het voorbeeld hieronder wordt er een timer gestart via Trello met de naam TimeChimp Button.

TimeChimp button Trello
In TimeChimp komt deze beschrijving terug komen in de vorm van de beschrijving.
TimeChimp button Trello

​Waar kun je de TimeChimp button vinden?

In totaal zijn er op negen verschillende websites buttons geplaatst. Hieronder vind je een lijst met websites waarop de TimeChimp button is geïmplementeerd en waar je deze knop kan vinden op de betreffende website.

Trello

De TimeChimp knop op Trello kan je vinden door op een ‘Card’ te klikken en vervolgens vind je onder ‘Actions’ de TimeChimp button.
TimeChimp in Trello

Google Keep

De TimeChimp knop op Google Keep kan je vinden door met je muis op een notitie te gaan staan.
TimeChimp in Google Keep

Google Inbox

De TimeChimp knop op Google Inbox kan je vinden door op een mail te klikken. De TimeChimp button vind je naast de pin knop.
TimeChimp in Google Inbox

Google Calendar

De TimeChimp knop op Google Calendar kan je vinden door op een afspraak te klikken. De TimeChimp button vind je vervolgens naast de verwijder knop.
TimeChimp in Google Calendar

Google Docs

De TimeChimp knop op Google Docs kan je vinden door op een document te klikken. De TimeChimp button vind je naast de help knop.
TimeChimp in Google Docs

Gmail

De TimeChimp knop op Gmail kan je vinden door op een mail te klikken. De TimeChimp button vind je dan naast het onderwerp van de e-mail .
TimeChimp in Gmail

Zendesk

De TimeChimp knop op Zendesk kan je vinden in de views tab. Klik dan vervolgens op een ticket.
TimeChimp in Zendesk

Jira

De TimeChimp knop op Jira kan je vinden op de backlog pagina, links naast het feedback icoon.
TimeChimp in Jira

​Mocht je vragen hebben over deze blog, stel ze dan gerust via onze chat. We helpen je graag verder! Je kunt ook altijd onze kennisbank raadplegen wanneer je een vraag hebt. Daar kun je de meeste antwoorden in terugvinden.

Wil je invloed uitoefenen op welke functionaliteiten toegevoegd moeten worden in TimeChimp? Ga dan naar onze feedback pagina. Je kunt hier stemmen op functionaliteiten die al zijn ingebracht door andere gebruikers of zelf een nieuwe toevoegen. Lees hier meer over hoe je feedback kan indienen.

Andere

Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Je hebt een druk leven en slim omgaan met je werktijd is best een uitdaging. Je vliegt van meeting naar meeting en hebt ook nog een flinke takenlijst. Hoe zorg je ervoor dat je de dag goed indeelt zodat je alles op je to do lijstje kan afvinken? We got you.

Lees meer
Lees meer over Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Lees meer
Lees meer over Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape