Zakelijke kilometers bijhouden
2 min

Zakelijke kilometers bijhouden – Wat komt erbij kijken? 

Elke ondernemer is er bekend mee; zakelijke kilometers bijhouden. De ritten die je maakt om klanten te bezoeken en naar kantoor te komen, je moet ze allemaal bijhouden. Zo kan je de Belastingdienst laten zien welke ritten je zakelijk maakt en kan je een bedrag per gereden kilometer als kosten opgeven in je administratie. Hoe werkt zakelijke kilometers bijhouden precies en waar moet je op letten? Je leest het hier. 

Wat moet je precies registreren? 

Om ervoor te zorgen dat je je zakelijke kilometers goed bijhoudt, is het goed om te weten wat er precies in je rittenregistratie moet staan. 

 1. Datum van de rit 
 1. Kilometerstand van je auto 
 1. Begin- en eindpunt van je rit 
 1. Kenmerken van je auto (kenteken, type, etc.) 

Privé kilometers registreren 

Gebruik je je auto niet alleen zakelijk, maar ook privé? Dan moet je bij de Belastingdienst aantonen dat je niet meer dan 500 kilometer per jaar besteedt aan privé ritten. Hiervoor is het dus belangrijk dat je je kilometers goed bijhoudt. Geef daarom aan welke ritten je privé hebt gereden in je rittenregistratie. Rij je meer dan 500 privé kilometers per jaar in je zakelijke auto? Dan moet je de bijtelling van je auto verrekenen met de autokosten van je bedrijf. 

Maak zakelijke kilometers registreren makkelijker 

Het kan nogal een uitdaging zijn om je zakelijke kilometers goed te registreren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het wat makkelijker te maken. Zo helpt TimeChimp jou en je collega’s om snel en makkelijk kilometers te registreren. Download de app op je telefoon en voer je zakelijke kilometers in waar en wanneer je wil. Zo heb je je administratie altijd op orde en hoef je achteraf niet terug te rekenen. Wel zo handig! 

 

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis

Other blogs

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Ontdek alle hr-wijzigingen 2024 van minimumloon tot essentiële arbeidswet wijzigingen voor een goed voorbereide hr-afdeling.

Lees meer
Lees meer over HR-wijzigingen 2024: Wat staat er op de planning?

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape