Zelf lay-out aanpassen
3 min

Zelf de offerte of factuur lay-out aanpassen

Bij TimeChimp ontwikkelen we niet om het ontwikkelen. We werken graag samen met de mensen die onze tool elke dag gebruiken. Daarom werken we met een feedback-pagina waar onze gebruikers hun ideeën kunnen achterlaten wat betreft nieuwe functionaliteiten. Ook kan je daar stemmen op al ingediende ideeën. Daar wordt gretig gebruikt van gemaakt en één van de items die veel stemmen kreeg, was het aanpassen van de offerte en factuur sjabloon. Daar zijn we dus mee aan de slag gegaan en vanaf vandaag kan je zelf aan de slag met het ‘customizen’ van je factuur of offerte! Hoe je dat kunt doen lees je in dit blog.

Offerte/factuur lay-out aanpassen

We hebben een aantal opties toegevoegd waarmee je jouw factuur/offerte eenvoudig kunt aanpassen. Zo kan je nu bijvoorbeeld het veld met daarin de afzender makkelijk aanpassen.

Layout aanpassen aangepaste afzender

Afzender aanpassen

Verder hebben we nu een nieuw drop-down menu waarin je al je factuur lay-outs kan zien en selecteren. Zowel de lay-outs die wij standaard aanleveren als de lay-outs die je zelf hebt opgemaakt. Deze vind je onder het tandwiel en vervolgens ‘Instellingen’ -> ‘Facturen/Offertes’ -> ‘Standaard layout’.

Layout aanpassen nieuwe dropdown

Kies eenvoudig een factuur sjabloon uit

Hier vind je ook de opties om een nieuwe lay-out te creëren of een bestaande offerte of factuur lay-out aan te passen. Handig natuurlijk, want nu hoef je maar één keer een lay-out te maken en kan je die vervolgens blijven gebruiken. Of je creëert meerdere lay-outs als je bijvoorbeeld per klant/project een andere opmaak wilt meegeven.

Layout aanpassen nieuwe knoppen

Layout maken of bewerken

Layout facturen/offertes aanpassen met CSS

Mocht bovenstaande niet voldoende zijn, bieden we ook de optie om de factuur lay-out of offerte lay-out met CSS aan te passen. Daarmee kun je nog veel verder gaan wat betreft het customizen van je lay-out. Let wel, dit vereist enige kennis van CSS.

Je kunt met CSS de lay-out van facturen en offertes aanpassen. Op de pagina waar je de offerte/ factuur lay-out aanpast staat nu een onderdeel genaamd ‘CSS’. Als je deze opent zie je een tekstveld waar je door middel van CSS de verschillende onderdelen van de factuur/offerte kunt aanpassen.

Layout aanpassen CSS tekstveld

CSS tekstveld

Wanneer je deze box geopend hebt, kun je in het tekstveld CSS regels invullen. Aan het einde van dit artikel staat een lijst met de verschillende onderdelen (of classes) die onder andere gebruikt kunnen worden in dit tekstveld.

Voorbeeld van een factuur sjabloon

Als je bijvoorbeeld de kleur van de afzender wilt aanpassen naar blauw in je offerte of factuur sjabloon, vul je het volgende in: .sender { color: blue; }. Als je vervolgens op update klikt zal de kleur in de template aangepast worden en is de kleur van de afzender in het vervolg blauw (in dit geval).

Layout aanpassen CSS kleur afzender

Kleur afzender aanpassen

​Het is ook mogelijk om meerdere onderdelen tegelijk aan te passen of meerdere karakteristieken binnen één onderdeel in de factuur lay-out. Dit doe je simpelweg door meerdere regels in te vullen. Je kunt bestaande CSS overigens ook eenvoudig kopiëren naar dit tekstveld.​

Layout aanpassen CSS meerdere onderdelen aanpassen

Meerdere onderdelen aanpassen

Verwijderen van kolommen

Het verwijderen van kolommen in het factuur sjabloon gaat op de onderstaande manier. Deze regels kan je bijvoorbeeld gebruiken als je in jouw factuur/offerte de prijs niet wil laten zien.​

Layout aanpassen CSS kolom verwijderen

Kolommen verwijderen

​Het gebruik van CSS is wel een vrij geavanceerde optie, dus wil je hier goed gebruik van kunnen maken, dan is het een goed idee om eerst de beginselen van CSS onder de knie te krijgen. Of iemand vragen die hier al verstand van heeft natuurlijk. Hieronder hebben we een aantal links die verwijzen naar de basis van CSS.

Voor een lijst met classes die je kan gebruiken ga je naar ons help-artikel.

Feedback

Graag horen we jullie bevindingen op het gebied van de layout van je factuur/offerte aanpassen. Werkt dit goed voor je? Mis je bepaalde zaken? Alle feedback is welkom! Je kunt je feedback doorgeven via onze chat, mail (support@timechimp.com) of onze feedback-pagina.

We zien jullie reacties graag tegemoet!

Werk je met teams? Lees dan ons vorige blog waar we uitgebreid vertellen over deze nieuwe functionaliteit.

Other blogs

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Stephanus van Vuuren - Lees alles over het Head of Product & Development en hoe hij en zijn team TimeChimp verbeteren!

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Lees meer over 8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Voorkom risico's en ontdek wat het belang is van goede databeveiliging is bij jouw digitale urenregistratie tool.

Lees meer
Lees meer over Het belang van databeveiliging in digitale urenregistratie

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape