verschil detachering uitzending en payroll
2 min

Zo haal je alles uit je projectadministratie 

Het zal voor niemand vreemd zijn, je bent op een werkdag druk met verschillende projecten en werkzaamheden. Dat is lekker afwisselend, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat er overzicht is en dat je ook overzicht houdt? Een manier om dit te doen is door middel van goede projectadministratie. We vertellen je er graag wat meer over, zodat jij hier je voordeel mee kan doen! 

Wat is projectadministratie precies? 

Projectadministratie draait om het vastleggen en in de gaten houden van de lopende zaken van een project. Denk bijvoorbeeld aan het aantal gewerkte uren versus het aantal begrote uren, de openstaande to do’s en het in de gaten houden van de planning. Goede projectadministratie is belangrijk voor een goed verloop van een project en ook voor het halen van een eventuele deadline.  

Goede voorbereiding is het halve werk 

Het wordt niet voor niets vaak gezegd; een goede voorbereiding is het halve werk. Bepaal voordat het project begint wie er allemaal nodig zijn bij het product, wat de KPI’s zijn en stel deadlines. Als iedereen weet wat er van hem, haar of hen verwacht wordt, loopt een project vaak al een stuk soepeler. Het is ook belangrijk om van tevoren te inventariseren wat je nodig hebt voor je projectadministratie. Ga je alles bijhouden in Excel of is er behoefte aan projectadministratie software waarin alles geautomatiseerd is en iedereen zelf uren registreert? 

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis

 Teamwork makes the dream work 

Aan een project werken doe je niet alleen, zeker niet als het gaat om een groter project. Communicatie is daarom heel belangrijk. Informeer bij je team daarom regelmatig over de status en voortgang van het project. Niet alleen de voortgang is belangrijk om te delen, maar natuurlijk ook eventuele uitdagingen en vertragingen. Door je projectadministratie goed bij te houden, hebben jij en je collega’s altijd een duidelijk en accuraat beeld van het project en kan je dit ook makkelijk communiceren naar de klant. 

Aan de slag met projectadministratie? 

Bij goede projectadministratie komt een hoop kijken. Om het goed aan te pakken, is speciale projectadministratie software daarom niet verkeerd. Dat neemt jou een hoop werk uit handen en scheelt handmatig werk. Bij TimeChimp bieden we de beste projectadministratie software en je kan het ook nog eens 14 dagen gratis proberen. No strings attached. 

Andere

Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Je hebt een druk leven en slim omgaan met je werktijd is best een uitdaging. Je vliegt van meeting naar meeting en hebt ook nog een flinke takenlijst. Hoe zorg je ervoor dat je de dag goed indeelt zodat je alles op je to do lijstje kan afvinken? We got you.

Lees meer
Lees meer over Je timemanagement skills verbeteren? Dat doe je zo

Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Lees meer
Lees meer over Met TimeChimp voorbereid 2023 in

Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Lees meer
Lees meer over Nieuw! Voeg dagroosters, oneven weken en verlofpotjes toe

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

  • Probeer alle functionaliteiten
    14 dagen gratis
  • Geen betaalgegevens
    nodig
  • Bepaal zelf wanneer
    je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape