Fred Al praat over doelen en uitdagingen in 2023

2023 Terugblik met Fred Al

Het jaar 2023 loopt ten einde – tijd voor een kleine terugblik! In dit exclusieve interview met Fred Al, CEO van TimeChimp, gaan we dieper in op de hoogtepunten van TimeChimp in 2023: van doelen aan het begin van het jaar tot de uitdagingen van 2024. Lees je mee?

Wat waren de belangrijkste doelen voor TimeChimp het afgelopen jaar?

Fred: ”In 2023 zijn onze belangrijkste doelstellingen het migreren van onze front-end naar geavanceerdere technologie, het verbeteren van de klantprestaties én het vereenvoudigen van workflows. We wilden onze aanwezigheid in Nederland en België uitbreiden en tegelijkertijd de basis leggen voor toekomstige groei in Duitsland. Daarnaast wilden we ook onze Net Promoter Score (NPS) verbeteren en onze klanttevredenheid verhogen via verbeterde ondersteuning. Met al deze plannen wisten we dat dit een druk jaar zou worden 😄.”

Hoe is TimeChimp te werk gegaan om deze doelen te bereiken?

Fred: ”We hebben met succes onze front-end geüpgraded naar stabielere technologie, waardoor TimeChimp een stevige basis heeft voor toekomstige verbeteringen - zonder risico op softwarecrashes. Tijdens deze migratie hebben we niet alleen de technologie aangepakt, maar ook aanzienlijke wijzigingen doorgevoerd in ons projectdashboard om een verbeterde versie te bieden. Daarnaast hebben we flink geïnvesteerd in nieuwe middelen op het gebied van marketing, klantensucces, ontwikkeling en financiën. Nieuwe teamleden zijn aan boord gekomen en hebben de nodige tools gekregen, vooral om onze Customer Success Managers te ondersteunen. Hierdoor begrijpen en communiceren we nu beter met onze klanten.”

Wat waren de grootste uitdagingen voor TimeChimp in 2023?

Fred: “Het lanceren van nieuwe software voor alle gebruikers en tegelijkertijd streven naar klanttevredenheid was een flinke klus. We wilden de bugs minimaliseren en grote verstoringen voorkomen voor een soepele overgang. Bovendien moesten we, gezien de marktomstandigheden, omgaan met personeelsuitdagingen. Gelukkig slaagden we dankzij de toegewijde inspanningen van onze HR-afdeling erin een zeer gekwalificeerde groep nieuwe collega's te verwelkomen.”

Terugkijkend, wat waren de successen voor TimeChimp in 2023?

Fred: ”We hebben succesvol 30% van de gemigreerde pagina's aan al onze klanten vrijgegeven zonder grote problemen. Een belangrijke mijlpaal was ook het behalen van de ISO270001-certificering, wat cruciaal is voor het vertrouwen van onze klanten in onze gegevensbeveiliging. We hebben nu voortdurende maatregelen getroffen om gegevensrisico's te minimaliseren en werken vanuit Europese datacenters van Microsoft Azure. GDPR is een focus, en we zijn compliant. Ons team groeide met professionals in alle afdelingen, en klantenondersteuning ontving hoge tevredenheidsscores. We hebben succesvol de Duitse markt betreden en zien de eerste positieve resultaten 🚀. “

Is er een belangrijke les die TimeChimp kan trekken uit 2023?

Fred: “De belangrijkste les is dat het bouwen van een product voor onze klanten een dagelijkse taak is die tijd en precisie vereist. Goede dingen kosten tijd, maar ze zijn het waard. Daarnaast hebben we geleerd dat groeien in het aantal werknemers niet per se betekent dat de productiviteit toeneemt; effectieve communicatie en gemeenschappelijke doelen zijn cruciaal.”

Hoe zou je 2023 voor TimeChimp samenvatten?

Fred: “Het was een uitdagend jaar met verschuivende economische omstandigheden, maar we hebben met succes verschillende taken aangepakt om onze groei te bevorderen. We hebben onze organisatie verbeterd om soepel om te gaan met een groeiend aantal gebruikers en medewerkers in de komende jaren. Kortom, dit jaar was succesvol!”

Waar kijk je het meest naar uit in 2024?

Fred: “Volgend jaar wordt ook erg spannend! In 2024 hebben we onze nieuwe langetermijnstrategie klaarliggen, die een duidelijk pad en focus biedt voor onze gebruikers en werknemers in de komende vijf jaar. Het zal onze teams helpen om samen succesvol te zijn en de positie van TimeChimp op de markt te versterken. Ook gaan we nieuwe en verbeterde functies toevoegen aan onze plannen, zodat onze tool nog beter wordt in het ondersteunen van onze gebruikers. Ik kijk er echt naar uit om al deze strategische beslissingen in actie te zien!”

Is er iets wat je aan dit jaaroverzicht wilt toevoegen?

Fred: ”Ik wil eindigen met een grote "dank je wel" aan al onze geweldige klanten! Het is echt tof dat we zoveel bedrijven hebben kunnen supporten om hun werkdag naar een hoger niveau te tillen. Veel van hen hebben ons gedetailleerde feedback gegeven die ons echt helpt om onze tool nog beter te maken. We groeien zelf ook als bedrijf, dus die input is goud waard!”

Het team van TimeChimp kijkt uit naar 2024 – een jaar vol met mooie nieuwe ontwikkelingen op strategisch vlak. Bedankt aan klanten voor het vertrouwen en de waardevolle feedback. Op naar een veelbelovend 2024! 🚀

Andere blogs

Een foto van een man achter een laptop. Hij is aan het werk

Urenregistratie in Excel: 5 formules

Benieuwd hoe je urenregistratie in Excel vereenvoudigd? In deze blog vind je 5 essentiële Excel-formules voor urenregistratie.

Lees meer
Maksym Chernychka - Senior Back-end Developer at TimeChimp

Koffie break met Maksym: Senior Backend Developer

Maksym, onze backend developer, is vanuit Oekraïne geëmigreerd naar Nederland. Ontdek hoe het immigratieproces bij TimeChimp verliep en voor welke uitdagingen hij binnen zijn rol staat.

Lees meer
Een bord met daarop happy new year en daarnaast champagne

Eindejaars checklist: 9 tips voor een georganiseerde administratie in 2024

Ontdek in deze blog 9 tips hoe je jouw boekjaar 2023 succesvol afsluit en 2024 zonder administratieve chaos begint.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo