Een foto van Lara Leser en Nikki Commandeur in het TimeChimp kantoor met koffie

Koffie Break met Marketing: Nikki & Lara

Hey daar, koffie liefhebbers! Vandaag hebben we een koffiepauze voor alle marketinggoeroes in onze community, want we zitten samen met de creatieve breinen achter de marketingmagie bij TimeChimp. Ons dynamische duo, Nikki Commandeur en Lara Leser, zijn klaar om het een en ander te onthullen over hun leven vóór en bij TimeChimp en het leven buiten marketing spreadsheets.

Lara Leser – Growth marketeer

  • Half Nederlands, half Spaans, woont in Amsterdam
  • 29 jaar oud
  • Meestal drinkt ze haar koffie met haver melk, maar als die op is, vindt ze kokosmelk ook prima.

Nikki Commandeur – Content marketeer

  • Nederlands, woont in Amsterdam
  • 28 jaar oud
  • IJskoffie in de zomer. In de winter drinkt Nikki geen koffie.

Hoe ben je bij TimeChimp terechtgekomen en wat deed je daarvoor?

Lara was aanvankelijk niet heel enthousiast over werken bij TimeChimp, maar dat veranderde snel: “Een recruiter benaderde mij op LinkedIn en legde uit wat TimeChimp was en dat hij dacht dat het goed bij me zou passen. In het begin was ik niet erg overtuigd, maar toen ik op kantoor bij TimeChimp kwam en met Luuk sprak, veranderde mijn mening snel. Ik had een heel goed gevoel bij dit bedrijf en de baan sloot aan bij wat ik zocht, vooral omdat ze op zoveel niveaus willen groeien en ik wilde echt deel uitmaken van deze reis.” Voordat Lara bij TimeChimp werkte, heeft ze bij Amazon en American Express in verschillende functies gewerkt en zelfs geprobeerd om in de marketingwereld van een bureau te komen. Maar dat klikte niet echt, in tegenstelling tot nu: “Ik heb een goede balans tussen een georganiseerd bedrijf en de vrijheid om bij te dragen met mijn ideeën over marketingstrategieën.”

Nikki werd ook via LinkedIn gerekruteerd, maar het was onze Brand Manager Stijn die contact met haar opnam: “Hij noemde dat een gezamenlijke kennis positief over mij had gesproken en vroeg of ik openstond voor een baan als content marketeer bij TimeChimp. Niet lang daarna had ik een gesprek met Stijn en Luuk, ons Head van Commerce. Ik had een positief gevoel over het gesprek. Voor mij is het ontzettend belangrijk om met mensen te werken waarmee ik goed overweg kan. En dat is precies wat ik bij TimeChimp heb gevonden!” In het verleden heeft Nikki als journalist en redacteur voor verschillende media gewerkt. Ze hield zich bezig met cover shoots, persdagen en ze bracht uren al tikkend door achter haar laptop. Toen besloot ze van carrière te veranderen: “Toen ik mijn marketing skills wilde ontwikkelen, ben ik bij een digital agency gaan werken. Hoewel ik daar heb geleerd, besefte ik dat ik mij meer wilde richten op één specifiek merk en hun verhaal wilde vertellen. Daarom ben ik zo blij om nu bij TimeChimp te werken.”

Hoe ziet een typische dag op kantoor er voor jullie uit?

Lara begint altijd met ontbijt op kantoor, omdat ze voor 9 uur ’s ochtends niet in alle rust kan eten. Tegelijkertijd begint ze met haar verantwoordelijkheden als growth marketeer: “Ik open Asana, kijk naar mijn kalender en maak een prioriteitenlijst. Mijn dagen verschillen van dag tot dag, maar meestal begin ik de dag met het optimaliseren van alle campagnes, zoals Google Ads, LinkedIn Ads.” Hiervoor controleert ze alle relevante gegevens in HubSpot, Looker Studio en blijft ze datarapporten opbouwen om haar campagnes te visualiseren en alles te begrijpen. Ze voegt eraan toe: “Eens per maand creëer ik ook nieuwe campagnes en voer ik ze uit, dus mijn creatieve kant komt altijd van pas, gelukkig.”

Als content marketeer draait Nikki’s dag grotendeels om content ontwikkelen: “Om 8:53 uur begin ik mijn dag bij TimeChimp met de dagelijkse marketing meeting die dan begint. We bespreken actiepunten en waar we elkaar kunnen ondersteunen. Dan bekijk ik mijn takenlijst in Asana en werk ik ze af in volgorde van prioriteit. Soms bouw ik aan een nieuwe e-mail flow of verbeter ik bestaande, terwijl ik andere keren websitepagina’s optimaliseer of advertentieteksten schrijf. Geen dag is hetzelfde.”

Hoe werken jullie samen in het marketingteam?

Lara is verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van campagnes. Ze beschrijft het marketingduo als volgt: “Nikki is echt mijn naaste collega bij TimeChimp, omdat we het meest samenwerken. Als ik ideeën heb voor campagnes, is zij mijn partner in crime om de inhoud te leveren, ideeën voor visuals, enzovoort. Ik noem haar altijd de content-koningin van TimeChimp.”

Nikki bevestigt dit: “Als Lara content nodig heeft, klopt ze bij mij aan (of loopt ze naar mijn bureau) en dan ga ik aan de slag met mijn ✨ content magie ✨. Samen ontwikkelen we content die resoneert met ons doelpubliek en bijdraagt aan het behalen van onze marketingdoelen.” Ze voegt toe: “We werken effectief samen, delen onze expertise om succesvolle campagnes te ontwikkelen en te verbeteren.”

Wat is het leukste aan werken hier?

Lara lacht vaak met haar collega’s: “Dat is zo waardevol voor mij binnen een bedrijf!” Maar ze is ook blij met haar verantwoordelijkheden: “De taken die ik krijg zijn uitdagend, maar tegelijkertijd interessant en leuk om te doen. Ook geven mijn collega’s mij veel energie. Ik haal energie uit andere mensen en werken met hen maakt me blij. We zijn een jong team met een goede en serieuze visie, en dingen samen met hen laten gebeuren is het beste.”

Hoewel Nikki absoluut geen ochtendmens is, is ze nog nooit wakker geworden en had ze geen zin om naar haar werk te gaan: “En zelfs als ik me ooit zo voelde, was het waarschijnlijk gewoon omdat het te vroeg in de ochtend was. Ik denk dat dit te maken heeft met de cultuur bij TimeChimp. Mensen behandelen elkaar met respect en er hangt altijd een positieve sfeer.”

Wat zijn de grootste uitdagingen in jullie baan?

Lara staat bekend om haar speurwerk als detective, die allerlei datagerelateerde mysteries oplost bij TimeChimp: “Soms voelt het alsof ik elke één of twee weken een puzzel krijg, waarin ik echt diep moet duiken. Soms duurt het een week, soms een uur, maar als het is opgelost, denk ik altijd: weer een onzichtbaar probleem opgelost, en daar ben ik trots op.”

Nikki heeft slechts één uitdaging: “Opstaan in de ochtend. Ik ben absoluut geen ochtendpersoon. Echt niet.”

Hoe ga je om met je eigen tijdmanagement?

Lara’s tweede talent naast haar activiteiten als de Sherlock Holmes van data is Asana: “Ze noemen me soms de Asana-koningin! Dit programma helpt me om mijn overzicht van de dag te behouden.” Maar wat als het toch te druk wordt, ondanks haar geweldige vaardigheden in timemanagement? “Ik probeer altijd mijn mening te uiten. Wanneer het te druk wordt, wil ik even een stap terug doen en prioriteiten stellen aan wat echt belangrijk is en me daarop richten.”

Maar Lara is niet de enige die precies weet hoe ze drukke periodes moet doorstaan. Nikki voelt dat het soms behoorlijk druk kan worden, omdat er veel dingen zijn die gisteren al gedaan moesten zijn. Haar aanpak in dergelijke situaties is vergelijkbaar: “Het helpt om alle taken te organiseren en prioriteiten te stellen. Soms moet ik erkennen dat niet alles haalbaar is binnen strakke deadlines, en sommige dingen hebben gewoon meer tijd nodig. Gelukkig hebben we bij TimeChimp een open communicatiecultuur. Als dingen te veel worden, is er altijd de mogelijkheid om het met de manager te bespreken.”

Wat doen jullie in jullie vrije tijd?

Lara heeft ritme in haar bloed: “Ik ben al een danser sinds ik een klein meisje was en ik ga nog steeds eens per week naar danslessen. De stijl die ik dans heet dance hall, en het voelt zo goed om die lessen te volgen! Daarnaast ga ik twee keer per week naar de sportschool en kijk ik graag samen met mijn vriend naar ‘Love Island’ tijdens het avondeten. Ik heb hem er verslaafd aan gemaakt. Verder breng ik graag tijd door met mijn vrienden en speel ik schaak op mijn telefoon.”

Nikki geeft ook toe dat ze verslaafd is aan reality-tv: “Denk aan ‘Temptation Island’ of ‘The Bachelor’. En nog iets waar ik van geniet: eindeloos scrollen op TikTok. Daarnaast ben ik dol op eten – véél. De Italiaanse en Franse keuken staan bovenaan mijn lijst. Een vongole bij ‘Brut de mer’, een vitello tonnato bij ‘Ferilli’s’, of een pizza bij ‘Lou Lou’. Serieus, ze zijn allemaal top. En om mijn basic b*tch verhaal compleet te maken: festivals vind ik ook leuk en samen met vrienden een drankje doen of weekendjes weg.”

Heb je aanbevelingen voor boeken, muziek, spellen, films of shows?

Lara denkt even na en lacht: “Heb ik Love Island al genoemd? 😬 Deze show is zo dramatisch, ik hou ervan. Een andere show die ik aanbeveel, is The Office, als je die nog niet hebt gezien. Maar ik hou ook van spelletjesavonden met mijn vrienden en een spel dat nieuw voor ons is, heet Skyjo. Het is in wezen een kaartspel, maar zo leuk. Probeer het eens!”

Nikki heeft ook veel aanbevelingen voor tv en films: “Na een werkdag is er niets beter dan thuiskomen en hersenloos tv kijken. Vooral zoiets als Temptation Island of juist een goede serie. Oh, en ik ben een echte Avatar-nerd. Ik kan niet wachten op deel 3, hoewel ik nog minstens een jaar of twee geduld moet hebben. Maar soms maak ik ook tijd voor diepere interesses.🤓 Zo kijk ik veel documentaires over de Tweede Wereldoorlog. Maar momenteel kijk ik naar de serie The Crown.”

Want to join the team? Bekijk onze openstaande vacatures en stuur ons je CV!

Andere blogs

vrouw en man kijken op beeldscherm en vrouw wijst iets op het scherm aan

De 9 onmisbare consultancy software in 2024

Dit zijn de 9 must-have softwaretools voor adviesbureaus. Krijg in deze blog een overzicht van consulting software die consultants dagelijks gebruiken.

Lees meer
Ben jij al voorbereid? Vanaf 1 juli 2024 treedt de nieuwe wet werkgebonden personenmobiliteit in werking

Werkgebonden personenmobiliteit: wat is het en hoe bereid jij je voor?

Verplicht voor grote bedrijven met 100+ medewerkers vanaf 1 juli 2024: de registratie van werkgebonden personenmobiliteit. Wat houdt de rapportageverplichting in en hoe bereid jij je voor?

Lees meer
Een foto van een man achter een laptop. Hij is aan het werk

Urenregistratie in Excel: 5 formules

Benieuwd hoe je urenregistratie in Excel vereenvoudigd? In deze blog vind je 5 essentiële Excel-formules voor urenregistratie.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo