Een foto van Jorrit Meijer aan de lunchtafel met een laptop en koffie

Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

We drinken vandaag een bakje koffie met Jorrit Meijer, onze Customer Success Manager die vol overtuiging op deze functie solliciteerde. Hij is pas een paar maanden in dienst, maar heeft inmiddels al heel veel klanten gesproken, maar vooral: geholpen.

Jorrit Meijer – Customer Success Manager

  • Woont in Voorburg
  • 26 jaar
  • Drinkt zijn koffie zwart.

Hoe ben je bij TimeChimp terechtgekomen?

Jorrit is afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Hij omschrijft de opleiding als een bedrijfskunde opleiding met de focus op horeca: “IT heeft mijn interesse en mijn tweede stage heb ik gevolgd bij een bedrijf dat software ontwikkelt voor hotels.” Na zijn afstuderen werkte Jorrit bij een bedrijf dat andere bedrijven helpt bij het genereren van leads. “Na mijn opleiding ben ik gericht gaan zoeken naar customer success banen. Ik kon bij een bedrijf aan de slag, maar ik zat daar niet helemaal op mijn plek. Ik ben opnieuw gaan solliciteren en zo bij TimeChimp terecht gekomen.”

Wat doe je als Customer Succes Manager?

Jorrit is vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten en krijgt te maken met veel uiteenlopende vragen: “Vaak ontvang ik support vragen en onderzoek ik of het probleem zich ook bij ons voordoet of dat ik de klant specifiek moet helpen. Soms blijkt er een simpele oplossing te zijn, zoals een uitgeschakelde optie in de tool, maar soms vergt het meer zoekwerk. Het puzzelen en oplossen van deze problemen vind ik leuk en het geeft me een kick als ik klanten echt kan helpen.” Jorrit spreekt daarnaast klanten die specifieke wensen hebben of advies willen over de mogelijkheden van de software: “We onderzoeken bijvoorbeeld of bepaalde wensen interessant zijn voor meer klanten en of het zinvol is om ze op een wensenlijst te plaatsen.”

Learning on the job

Vanaf dag één heeft Jorrit hands-on ervaring opgedaan. Hoewel dit even wennen was, vindt hij het de beste manier om de tool snel onder de knie te krijgen: “Uren en uitgaven registreren lijkt simpel, maar er zit veel meer achter. De software is veel uitgebreider en klanten hebben dus ook vragen over de projectmanagement- of facturatiemodule. Dit maakt het heel divers en uitdagend om snel een oplossing te vinden.”

Fijne culture shock

Jorrit vindt TimeChimp een ‘plezierige cultuurshock’ en voelde zich snel op zijn gemak: “Ik ben veel meer met IT bezig: Dit ligt me veel beter. De werkomgeving is veel minder lawaaierig dan in mijn vorige baan. Daar zat ik in een open ruimte met 50 mensen waar heel veel werd gebeld.” Jorrit heeft helder voor ogen waarin hij de komende tijd kan groeien. “Nu ligt de focus op het beantwoorden van supportvragen en het leren kennen van de tool. Ik kijk ernaar uit om met ‘eigen’ klanten het gebruik van de software te evalueren en te kijken hoe ze er echt succesvol mee kunnen zijn.”

Buiten kantooruren

Op kantoor zorgt tafeltennissen voor veel afleiding en is de vrijdagmiddagborrel een goed begin van het weekend. In zijn vrije tijd houdt Jorrit van gamen, koken en sporten. De schermtijd is ongetwijfeld hoog door werk, gamen en YouTube. 😉 “Mijn vrienden spreek ik doordeweeks bij het gamen. Op dit moment spelen we vaak de nieuwe ‘Call of Duty’ en het nieuwe Harry Potter spel.”

Omdat zijn vriendin vegetarisch en glutenvrij eet, zoekt hij bij het koken naar lekkere gerechten die ze samen kunnen eten. De favorieten zijn Japanse curry’s en Pad Krapow, een makkelijk Thais gerecht met veel groenten en een woksaus. “Dit is nu ook het lievelingsgerecht van mijn vriendin, dus dat is een mooi compliment.”

Jorrit is niet echt een lezer, maar noemt twee boeken die hem hebben geraakt: “De boeken van Yuval Noah Harar, ‘Sapiens: A Brief History of Humankind’ en ‘Homo Deus: A Brief History of Tomorrow’ heb ik met veel plezier gelezen.”

Heb je ambitie om de nieuwe collega van Jorrit te worden? Bekijk hier onze vacatures.

Andere blogs

Een foto van een vrouw aan de telefoon met een boek voor zich. Achter haar zit de illustratie van een klok

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Een foto van een man achter zijn computer met een laptop op zijn bureau

De kritieke rol van time management bij het budgetteren van IT Projecten

Omdat Tijdmanagement cruciaal voor het halen van deadlines is, onderzoeken we de impact van tijdregistratie op Projectbudgetten in IT.

Lees meer
vrouw en man kijken op beeldscherm en vrouw wijst iets op het scherm aan

De 9 onmisbare consultancy software in 2024

Dit zijn de 9 must-have softwaretools voor adviesbureaus. Krijg in deze blog een overzicht van consulting software die consultants dagelijks gebruiken.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo