Maksym Chernychka - Senior Back-end Developer at TimeChimp

Koffie break met Maksym: Senior Backend Developer

De eerste koffiebreak van 2024 is een feit! Vandaag: Maksym Chernychka, onze Senior Backend Developer, die onlangs vanuit Oekraïne is geëmigreerd naar Nederland. Ontdek hoe het immigratieproces bij TimeChimp verliep, wat zijn functie inhoudt en voor welke uitdagingen binnen zijn rol staat.


Maksym Chernychka - Senior Backend Developer

  • 31 jaar
  • Woonde in Oekraïne, Polen en inmiddels in Badhoevedorp.
  • Maksyms passie is filterkoffie: “Hoewel ik geniet van het zetten met verschillende tools, kies ik de laatste jaren voor de V60 vanwege het gemak om tegelijkertijd koffie te zetten voor mijn vrouw en mij. 😁”

Wanneer ben je begonnen bij TimeChimp?

“Mijn avontuur bij TimeChimp begon in oktober 2021. Ik herinner me dat mijn sollicitatiegesprek soepel verliep – ik voelde meteen de vriendelijke sfeer die er heerst in het bedrijf. Dus ik deed natuurlijk ontzettend mijn best om het sollicitatiegesprek succesvol af te ronden - en dat is mij gelukt! 😁”

Wanneer en waarom heb je besloten om naar Nederland te verhuizen?

“Eerlijk gezegd dromen mijn vrouw en ik al sinds ons eerste bezoek aan Nederland in het voorjaar van 2019 van een verhuizing naar Nederland. Het idee om te verhuizen is volgens mij ontstaan tijdens een van de eerste gesprekken die ik had met Stephanus toen hij bij TimeChimp kwam en ernaar vroeg. Die ‘zaadjes' begonnen een paar maanden geleden te groeien, toen we eindelijk de nodige stappen durfden te zetten.”

Welke stappen moest je doorlopen in het immigratieproces?

“Het officiële proces begon toen Stephanus en Fabienne mijn overeenkomst voor het voorgestelde arbeidscontract bij TimeChimp accepteerden (namens Fred en Wouter). Daarvoor waren er meerdere rondes van besprekingen met mijn vorige werkgever, meesterlijk afgehandeld door verschillende mensen van TimeChimp die erbij betrokken waren. Maar ik maakte geen deel uit van die gesprekken. Nadat ik het contract had ondertekend, regelden Stephanus en Fabienne alle belangrijke onderdelen van dit ingewikkelde immigratieproces; zoals het aanvragen bij de IND, het invullen van complexe formulieren, het maken van afspraken bij de Nederlandse ambassade, het opvragen van aanvullende informatie bij verschillende overheidsvertegenwoordigers, en waarschijnlijk het belangrijkste - het beantwoorden van al mijn vragen die opkwamen. 😅

Dus van mijn kant leek het hele proces op het draaien van een goed onderhouden script geschreven door Fabienne en Stephanus, met kleine stops bij de 'if-statements' om te controleren of ik alle benodigde documenten had voorbereid. En ik waardeer echt alle inspanningen die zijn gedaan om dit voor elkaar te krijgen.”

Wat deed je voordat je bij TimeChimp kwam?

“Voordat ik bij TimeChimp kwam, werkte ik meer dan 7 jaar als Backend Developer. Je zou kunnen zeggen dat ik alle ervaring en expertise opdeed die ik nodig had om mee te nemen naar TimeChimp.”

Wat zijn je verantwoordelijkheden bij TimeChimp?

“Ik zou mijn belangrijkste verantwoordelijkheid omschrijven als ervoor zorgen dat onze applicatie soepel draait en dat er geen mogelijke bugs optreden die onze gebruikers kunnen tegenkomen. Om dat te bereiken, voer ik verschillende taken uit; zoals beslissingen nemen over de beste manier om nieuwe functies te implementeren, deze wijzigingen doorvoeren, en onderzoek doen en een oplossing bieden als er een bug optreedt. En dat kan helaas soms gebeuren, ondanks alle inspanningen van het team.”

Hoe ziet een typische werkdag op kantoor eruit voor jou?

“Het begint allemaal met een kopje koffie, en daarna duik ik in ons kanban-bord met taken die moeten worden gedaan. Gedurende de dag heb ik vaak meerdere discussies met collega's om de implementatiedetails af te ronden of algemene architectuurideeën te bespreken. Afhankelijk van de dag handel ik ook verzoeken af van het technische ondersteuningsteam – maar uiteindelijk zou ik zeggen dat ik de hele dag door codeer. 😄”

Wat is het grootste verschil in je werkdag nu je niet meer uitsluitend op afstand werkt?

“Het grootste verschil ligt in het persoonlijk ontmoeten van alle TimeChimp-teamleden en het vermijden van het woon-werkverkeer. 😄 Maar serieus, het geeft me een sterker gevoel van betrokkenheid bij het gezamenlijke werk waar we allemaal aan bijdragen.”

Wat vind je het leukst aan je baan?

“Voor mij voelt softwareontwikkeling als het oplossen van een complexe puzzel. Het is draaien, onderzoeken en uiteindelijk de beste oplossing vinden, totdat alle stukjes perfect op hun plek vallen.”

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou en je team op dit moment?

“Op dit moment staat de migratie naar .Net Core bovenaan onze lijst. Deze overgang naar de nieuwste versie van het framework stelt ons in staat om onze middelen efficiënter te benutten en veranderingen sneller door te voeren.”

Is er recentelijk iets waar jij (en je team) trots op zijn? Vertel erover!

“Ik ben trots op de lancering van de bètatest van de publieke API V2.0. Dit project heeft veel inspanning en toewijding gevergd, en het is bevredigend om te zien dat het nu werkelijkheid wordt. 😊”

Wat doe je in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd wandel ik meestal met mijn hond in het nabijgelegen park. Daarnaast kijk ik graag goede films met mijn vrouw, geniet ik van knuffeltijd met mijn kat en heb ik af en toe een kleine gamesessie. 😄 Sinds onze verhuizing naar Nederland overwegen we ook om een Museumkaart te kopen om meer te leren over de Nederlandse cultuur door het bezoeken van musea.”

Heb je aanbevelingen voor boeken, muziek, games, films of tv-shows?

“De laatste tv-show die ik leuk vond was 'The Fall of the House of Usher', maar ik zou altijd aanraden om geweldige films te kijken zoals 'Inception', 'Interstellar' of 'Memento'. Als je wat meer vrije tijd hebt en van gamen houdt, moet je zeker 'Alan Wake 2' en 'Baldur's Gate 3' spelen.”

Is er iets wat je wilt delen waar we nog niet naar hebben gevraagd?

“Ik wil alle TimeChimpers die betrokken waren bij mijn snelle immigratieproces heel erg bedanken! 😊”

Ben je geïnteresseerd om lid te worden van Maksym en de rest van het TimeChimp-team? Neem een kijkje bij onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Andere blogs

Een foto van een vrouw aan de telefoon met een boek voor zich. Achter haar zit de illustratie van een klok

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Een foto van een man achter zijn computer met een laptop op zijn bureau

De kritieke rol van time management bij het budgetteren van IT Projecten

Omdat Tijdmanagement cruciaal voor het halen van deadlines is, onderzoeken we de impact van tijdregistratie op Projectbudgetten in IT.

Lees meer
vrouw en man kijken op beeldscherm en vrouw wijst iets op het scherm aan

De 9 onmisbare consultancy software in 2024

Dit zijn de 9 must-have softwaretools voor adviesbureaus. Krijg in deze blog een overzicht van consulting software die consultants dagelijks gebruiken.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo