Een foto van Stephanus van Vuuren op de bank met zijn laptop en koffie

Koffie break met Stephanus: Head of Product & Development

Deze koffie break is speciaal voor alle liefhebbers van technologie. We zitten namelijk samen met de persoon die verantwoordelijk is voor de techniek achter de schermen van TimeChimp: Stephanus van Vuuren. Als Head of Product & Development is hij verantwoordelijk voor het sturen van vernieuwende processen binnen onze SaaS scale-up. Pak een kop koffie of thee en ontdek meer over Stephanus zijn rol, visie voor TimeChimp, en vang zelfs een glimp op van zijn persoonlijke leven.

Stephanus van Vuuren – Head of Product & Development

  • 34 jaar oud
  • Hij woont al 6 jaar in Haarlem, maar hij groeide ook op in Pretoria in Zuid-Afrika en Namibië.
  • Stephanus drinkt het liefst 18 gram single origin koffie verdund tot een espresso van 34 gram, maar de koffie op kantoor zorgt ook voor de nodige cafeïne boost om hem de dag door te helpen.

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Head of Product & Development?

Bij TimeChimp staat Stephanus aan het hoofd van het team dat verantwoordelijk is voor Product en Development. Dit team vormt ongeveer de helft van het gehele bedrijf. Hij deelt daarover: “Samen met de andere leden van het managementteam is het mijn taak om ervoor te zorgen dat onze organisatie gezond blijft en om mijn team te voorzien van de juiste koers en middelen, zodat we waardevolle oplossingen kunnen bieden aan onze klanten.”

Hoe ben je bij TimeChimp terechtgekomen en wat deed je daarvoor?

Stephanus over zijn weg naar TimeChimp: “Tegen het einde van 2022 begon ik te kijken naar kansen die me meer mogelijkheden zouden bieden om bij te dragen aan het succes van een bedrijf. TimeChimp bood precies dat.” TimeChimp zocht iemand met ervaring in productmanagement en het cv van Stephanus sloot daarbij goed aan: “De afgelopen twaalf jaar heb ik verschillende rollen gehad in productmanagement en was ik betrokken bij het beheer van verschillende productteams. Voordat ik bij TimeChimp kwam, was ik HEad of Product bij de autodivisie binnen DPG Media, waar ik de productteams beheerde voor merken zoals AutoTrack en Gaspedaal.”

Hoe ziet een typische werkdag voor jou eruit?

Voorspelbaarheid maakt geen deel uit van het vocabulaire van Stephanus als hij zijn dagelijkse routine probeert uit te leggen: “Geen enkele dag kan als typisch worden geclassificeerd, aangezien we voortdurend veranderen als organisatie. Maar meestal gebruik ik mijn maandagen voor afstemming op managementniveau, dinsdagen voor teamafstemming, woensdagen voor taken die concentratie vereisen, donderdagen voor gesprekken met klanten en feedback, en vrijdagen om me op feedback te richten.”

Wat is jouw visie voor TimeChimp in het komende jaar?

Stephanus merkt op: “Hoewel het een uitdagende vraag is, ben ik ervan overtuigd dat het voornaamste aspect voor ons in de komende tijd is om helder te krijgen wie we zijn als onderneming, welk product we bieden en welke oplossing we bieden, en om trouw te blijven aan onze essentie.”

Wat vind je het leukste aan jouw baan?

Stephanus richt zich volledig op het afstemmen van onze tool op de specifieke behoeften van TimeChimp-gebruikers: “Ik vind het heel leuk om oplossingen te verkennen met onze klanten. Uitzoeken wat hun behoeften zijn en wat ons product kan doen om hen te helpen hun doelen als organisatie te bereiken, geeft me veel energie.”

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou en je team?

Samen met zijn team van elf gedreven developers jongleert Stephanus tegelijkertijd met klanttevredenheid en innovatie: “Onze voornaamste uitdaging is om ervoor te zorgen dat onze klanten zich gewaardeerd en goed geholpen voelen, terwijl we tegelijkertijd voortdurend werken aan de verbetering en vernieuwing van ons product.”

Op welk resultaat ben je het meest trotst?

De nieuwste mijlpaal van ons product- en developmentteam kan worden vergeleken met het upgraden van de motor van je schip, terwijl je het vaart. Begrijpelijkerwijs is Stephanus erg trots: “We hebben met succes onze mobiele app en een deel van onze webapp gemigreerd naar een nieuw en toekomstbestendig framework.”

Hoe ga je om met jouw eigen tijdbeheer?

Stephanus is een grote voorstander van tijd blokkeren en weet precies hoe hij zijn taken moet prioriteren: “Ik maak gebruik van verschillende agenda’s om tijd te plannen en te blokkeren voor belangrijke taken.”

Wat doe je in je vrije tijd?

In zijn rol als Head of Product & Development heeft Stephanus een behoorlijk volle agenda: “Het merendeel van mijn tijd is ingepland. Ik zou niet zeggen dat ik veel vrije tijd heb. Dat betekent niet dat ik geen activiteiten heb die ik buiten het werk leuk vind. Naast het genieten van momenten met mijn vrouw en kinderen, vind ik het ook leuk om diverse hobby’s uit te proberen, variërend van het bakken van brood in de ochtend tot het experimenteren met een CNC-router voor knutselprojecten.”

Heb je aanbevelingen voor boeken, muziek, games, films of shows?

Stephanus over zijn aanbevelingen: “Hier is mijn must-have lijst voor boeken, muziek, games en een podcast: mijn favoriete boek is 7 Powers: The Foundations of Business Strategy. Het is geen gemakkelijk boek, maar ik lees het nog steeds regelmatig opnieuw omdat het een analytische benadering van het bedrijfsleven geeft. Ik vind het ook erg leuk om bordspellen te spelen, op dit moment is Azul favoriet in onze familie. En als ik wat muziek nodig heb om me te concentreren, is Snarky Puppy mijn favoriete band. Last but not least luister ik ook naar verschillende podcasts. Onlangs heb ik geluisterd naar van de vierdelige serie van ‘de Correspondent’ over de wereld van container schepen, maar ik kijk ook uit naar meer afleveringen van How I Built This, Radiolab en Acquired.”

Wil je meer weten over ons team of zelfs met ons meedoen? Bekijk onze vacatures en solliciteer nu!

Andere blogs

Een foto van een vrouw aan de telefoon met een boek voor zich. Achter haar zit de illustratie van een klok

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Een foto van een man achter zijn computer met een laptop op zijn bureau

De kritieke rol van time management bij het budgetteren van IT Projecten

Omdat Tijdmanagement cruciaal voor het halen van deadlines is, onderzoeken we de impact van tijdregistratie op Projectbudgetten in IT.

Lees meer
vrouw en man kijken op beeldscherm en vrouw wijst iets op het scherm aan

De 9 onmisbare consultancy software in 2024

Dit zijn de 9 must-have softwaretools voor adviesbureaus. Krijg in deze blog een overzicht van consulting software die consultants dagelijks gebruiken.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo