Een foto van Stijn van der Gragt met koffie in zijn hand achter een laptop

Koffie break met Stijn: Brand Manager

In deze koffie break zijn we in gesprek met Stijn Van der Gragt – TimeChimp’s Brand Manager. Wat Stijns verhaal bij TimeChimp zo interessant maakt, is hoe hij van een beginnende UX-Designer is uitgegroeid tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager. Tijdens deze koffie break deelt hij inzichten over zijn rol, de uitdagingen en prestaties van zijn team en geeft hij ons ook een kijkje in zijn persoonlijke interesses.

Stijn Van der Gragt – Brand Manager

  • 28 jaar oud
  • Geboren, getogen en nog steeds wonend in Alkmaar
  • Hij geeft de voorkeur aan zijn koffie zwart, net als zijn ziel 😉

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Brand Manager?
Stijn: “Als Brand Manager draag ik de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van TimeChimps merkidentiteit en -beleving. Dat betekent dat ik betrokken ben bij alles, van onze marketingstrategieën tot het ontwerp en de toon van onze communicatie.”

Hoe ben je bij TimeChimp terechtgekomen?
Stijn: “Ik heb de opleiding Communicatie en multimedia design (CMD) gedaan. Tijdens mijn derde jaar ontdekte een docent mijn werk. Hij was toen UX-designer en product owner bij TimeChimp en bood me een stageplek als UX-stagiair aan. Ik greep die kans met beide handen aan. Van stagiair groeide ik door tot fulltime UX-designer, maar ik merkte dat ik behoefte had aan meer creatieve uitdaging. Daarom besloot ik de overstap te maken naar de creatieve kant van het werk, waar ik me bezighield met het creëren van video’s, visuals en andere creatieve content voor TimeChimp. Toch miste ik iets: het strategische aspect van het werk. Na een gesprek met Fred, onze founder, maakte ik de beslissing om Brand Manager te worden. In deze rol kan ik mijn passie voor zowel creativiteit als strategie combineren.”

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit?
Stijn: “Ik ben meestal een van de eersten die binnenkomt. Zodra ik er ben, pak ik een kop koffie en neem ik de tijd om het nieuws, trends en mijn e-mails door te nemen. Wat ik daarna doe, hangt af van het werk dat op dat moment moet gebeuren. Soms werk ik aan het opstellen van een plan, andere keren ben ik bezig met het finetunen van een video. Na de lunch richt ik me op wat lichtere taken die minder concentratie vergen. Omdat ik mijn dag vroeg begin, probeer ik ook vroeg te vertrekken.”

Hoe zou je TimeChimp in 2 à 3 zinnen beschrijven?
Stijn: “TimeChimp is een merk dat zich onderscheidt door zijn authenticiteit, humor en energie. De kracht van ons merk halen we uit de mensen die dag in, dag uit bijdragen aan de groei en het succes. Ons hechte team creëert een bedrijfscultuur waar we allemaal trots op zijn.”

Wat vind je het leukste aan je baan?
Stijn: “Ik kan – meestal – doen wat ik leuk vind. Ik mag nadenken over de langetermijnstrategie van het merk TimeChimp. Ik kan me bezighouden met de langetermijnstrategieën van het TimeChimp-merk. Dat betekent veel samenwerken met het team, naar onze data kijken en beslissen wie onze belangrijkste doelgroep zal zijn. Daarnaast krijg ik de ruimte om nieuwe vaardigheden en technieken te ontwikkelen. Een specifieke vaardigheid die ik heb opgebouwd, is webontwikkeling. We hebben besloten over te stappen naar Webflow en ik kreeg de kans om de nieuwe website te bouwen en samen met het team een soepele migratie te waarborgen.”

Wat is op dit moment je grootste uitdaging?
Stijn: “Op dit moment zou ik zeggen dat het tempo een grote uitdaging vormt. Er is zoveel dat we willen en moeten doen, maar het is onmogelijk om alles tegelijkertijd aan te pakken. Bovendien zijn veel van onze taken met elkaar verbonden, wat betekent dat sommige niet kunnen worden voltooid voordat andere zijn afgerond, wat de uitdaging nog groter maakt.”

Kun je iets delen waar jij trots op bent?
Stijn: “Hopelijk wordt later deze maand onze website opnieuw gelanceerd met een geheel nieuwe architectuur. Voor onze klanten verandert er niet veel, maar voor ons betekent dit dat we eindelijk snel veranderingen kunnen doorvoeren. Dit project was het resultaat van een gezamenlijke inspanning van het marketingteam en, ondanks enkele kleine tegenslagen, is het eindelijk afgerond!”

Hoe beheer je jouw eigen tijd?
Stijn: “Daar valt nog wel wat winst te behalen, denk ik. Ik ben geen meester in plannen, in tegenstelling tot sommige van mijn andere teamleden, maar ik doe mijn best. Een boek dat me hierbij heeft geholpen, is ‘Grip’ van Rick Pastoor.”

Je komt thuis. Wat doe je dan?
Stijn: “Oh, ik heb best wat hobbies! Ik kook graag, ben gek op gamen, bingewatch nieuwe series of kijk oude favorieten opnieuw, speel piano, en ik probeer altijd nieuwe dingen uit. Laatst heb ik mijn eigen AI-modellen getraind om coole visuele en auditieve content te maken voor TimeChimp. En ik spendeerde wat tijd aan het verbeteren van mijn creatieve skills, zoals een masterclass van de oprichter van Bumble. Oh, en ik ben bezig met het leren van Webflow en webontwikkeling, omdat we onze marketingsite naar dat platform willen verhuizen. Dus ja, lekker druk bezig! 😄”

Heb je tips voor boeken, muziek, games, films of series?
Stijn: “Absoluut, ik ben fan van alles wat met Marvel te maken heeft. Ik heb de volledige MCU-tijdlijn bekeken, inclusief alle series. En, misschien heel stom, maar ik vind Miley Cyrus top. Vooral haar album Plastic Hearts is goed.”

Ben je geïnteresseerd in werken bij TimeChimp en samenwerken met Stijn en de rest van ons geweldige team? Bekijk onze vacatures en solliciteer nu! We kijken ernaar uit om van je te horen!

Andere blogs

vrouw en man kijken op beeldscherm en vrouw wijst iets op het scherm aan

De 9 onmisbare consultancy software in 2024

Dit zijn de 9 must-have softwaretools voor adviesbureaus. Krijg in deze blog een overzicht van consulting software die consultants dagelijks gebruiken.

Lees meer
Ben jij al voorbereid? Vanaf 1 juli 2024 treedt de nieuwe wet werkgebonden personenmobiliteit in werking

Werkgebonden personenmobiliteit: wat is het en hoe bereid jij je voor?

Verplicht voor grote bedrijven met 100+ medewerkers vanaf 1 juli 2024: de registratie van werkgebonden personenmobiliteit. Wat houdt de rapportageverplichting in en hoe bereid jij je voor?

Lees meer
Een foto van een man achter een laptop. Hij is aan het werk

Urenregistratie in Excel: 5 formules

Benieuwd hoe je urenregistratie in Excel vereenvoudigd? In deze blog vind je 5 essentiële Excel-formules voor urenregistratie.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo