Infi's efficiëntieboost: inzicht in organisatie door API-inzet

Infi, een IT-bedrijf dat software ontwikkelt voor organisaties zoals NPO, NLZIET en de GVB, maakt sinds 2019 gebruik van TimeChimp.

Jeroen en Susanne van Infi op het kantoor van Infi
Klant sinds
2019
Sector
IT
Aantal gebruikers
43

Wat heeft TimeChimp Infi opgeleverd?

TimeChimp heeft Infi verschillende voordelen gebracht, waardoor hun operationele processen zijn gestroomlijnd en het inzicht in bedrijfsprestaties is verbeterd. Een paar belangrijke punten zijn:

  • Verbeterde workflow door API. Dankzij de API van TimeChimp kan Infi aangepaste integraties ontwikkelen die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Dit maakt TimeChimp flexibeler inzetbaar en helpt Infi om onze tool goed af te stemmen op hun bedrijfsprocessen.
  • Tijdsbesparing door efficiënt werken. TimeChimp helpt Infi tijd te besparen met urenregistratie en facturatie in één systeem. Handmatige processen worden geautomatiseerd, wat zorgt voor efficiënter gebruik van tijd en een snellere facturatie.
  • Inzicht in bedrijfsprestaties door dashboards. Dankzij TimeChimp's overzichts- en dashboardfuncties heeft Infi nu beter inzicht in belangrijke KPI's. Ze kunnen snel relevante gegevens analyseren, wat leidt tot beter geïnformeerde beslissingen en geoptimaliseerde bedrijfsprestaties.

Het probleem

Infi ontwikkelt maatwerksoftware voor klanten, waarbij impact maken centraal staat. Jeroen "In essentie zijn we een urenfabriek: we leven van uren." Susanne, financieel directeur bij Infi: "80% van onze omzet komt uit uren, dus een goed urenregistratiesysteem is voor ons essentieel. We kunnen niet zonder.”

"80% van onze omzet komt uit uren, dus een goed urenregistratiesysteem is voor ons essentieel. We kunnen niet zonder.”

Voordat Infi in 2019 overstapte naar TimeChimp, maakte ze gebruik van een eigen urenregistratiesysteem. Jeroen: “Ons eigen systeem had ook zijn beperkingen. We wilden een systeem om bijvoorbeeld beter inzicht te krijgen in de facturatie van onze vestigingen én zodat projectmanagers makkelijker inzicht hadden in het totaal aantal gewerkte uren per project”. Susanne “Onze vestiging in Amsterdam was de eerste die overstapte naar TimeChimp, terwijl de rest nog werkte met ons zelfgebouwde urenregistratiesysteem. Dit leidde uiteindelijk tot problemen, vooral omdat we veel samenwerken en personeel tussen vestigingen uitlenen. Het bijhouden van deze geleende uren was foutgevoelig en zag er onprofessioneel uit voor klanten, omdat we verschillende urenexports gebruikten. Om dit proces te verbeteren en efficiënter te maken, besloten we het te professionaliseren. Gezien het cruciale belang van urenregistratie voor ons bedrijf, was het essentieel om dit systeem optimaal in te richten.”

Het doel voor Infi was duidelijk: Infi zocht één systeem om op makkelijker overzicht te krijgen van onder andere cross-vestiging-facturatie en projectmanagement.

De oplossing

In 2019 koos Infi voor TimeChimp. Ze waren erg tevreden met het gebruiksgemak, maar wilden het systeem nog beter laten aansluiten op hun behoeften. Jeroen: “We wilden dit oplossen door de API van TimeChimp te gebruiken en slim om te gaan met labels. Daarom hebben we TimeChimp naar onze eigen wensen en behoeften uitgebreid, waardoor het nu perfect bij ons past. Via de API halen we bijvoorbeeld rapportages op voor de verschillende vestigingen en maken we automatisch facturen aan die tussen vestigingen worden verstuurd.” De API van TimeChimp biedt uitgebreide mogelijkheden voor integratie en automatisering. Hierdoor kunnen bedrijven, zoals Infi, specifieke processen efficiënt aanpassen en optimaliseren. Jeroen over de API-koppeling: “Ik kan zeggen dat we grootgebruiker zijn van de API-functionaliteit van TimeChimp.”

"Dankzij de API van TimeChimp konden we maatwerk rondom de tool ontwikkelen. Hierdoor hebben we nu een urenregistratiesysteem dat perfect bij ons past."

Susanne benadrukt: "Voor mij zijn de belangrijkste functies van TimeChimp de facturatie en de Overzichten-module. Uit de Overzichten-module haal ik heel makkelijk wat een medewerker precies heeft gedaan. Of medewerkers al hun uren geschreven hebben, haal ik makkelijk uit de zelf aan te passen weergaves op de HRM-pagina. Het handige is dat we in TimeChimp zelf templates kunnen maken voor de gegevens die we willen zien op een factuur. Ik heb nu drie templates voor facturen gebouwd, één voor elke vestiging. Op deze manier kan ik tijdens het factureren heel makkelijk switchen tussen de verschillende vestigingen."

Jeroen voegt toe: “Ons softwarelandschap is inmiddels heel eenvoudig. TimeChimp is een van de belangrijkste systemen waarin we het grootste deel van onze omzet administreren. We houden hier onze uren bij en maken er onze facturen. Die facturen gaan vervolgens via Basecone naar Exact.”

Een foto van Jeroen en Susanne

Het resultaat

Susanne beschrijft de implementatie van TimeChimp als volgt: "TimeChimp heeft alles op één plek gebracht, zoals urenregistratie, rittenregistratie en declaraties. Met één druk op de knop exporteren we de reiskilometers per maand. Met onze tool gecombineerd is declareren een fluitje van een cent geworden. TimeChimp bespaart ons veel tijd bij het facturatieproces. Factureren is nu een paar klikken werk en dankzij de toegankelijke API hebben we kunnen zorgen dat cross-vestiging-facturatie dat ook is."

“Met één druk op de knop exporteren we de reiskilometers per maand. Met onze tool gecombineerd is declareren een fluitje van een cent geworden. TimeChimp bespaart ons veel tijd bij het facturatieproces.”

Jeroen en Susanne hebben ook aangegeven dat ze een browserextensie hebben ontwikkeld. Hiermee kunnen medewerkers eenvoudig op het registratiescherm zien hoe facturabel ze zijn. Op basis van deze informatie ontstaat er inzicht in de productiviteit van de medewerkers en kunnen we daarop sturen. Jeroen voegt toe: "We besparen door TimeChimp een paar dagen per maand op de financiële administratie. Dat levert dus echte tijdwinst op. Daarnaast laten we in ons kantoor ook de financiële resultaten van ons bedrijf zien. Om die schermen mogelijk te maken, gebruiken we de API van TimeChimp. In alle vestigingen zien we de wekelijkse omzet, krijgen we een schatting van de kosten en zien we de gerealiseerde marge. Verder hebben we met de API van TimeChimp een functie gebouwd in de tool om declaraties en ritten automatisch in te dienen.”

Susanne vat TimeChimp samen: "Alles op één plek, overzichtelijk en efficiënt."

Wil jij TimeChimp gratis uitproberen?

Ontdek wat TimeChimp voor jou kan betekenen. Start hier jouw gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens de proefperiode krijg je toegang tot álle functies van TimeChimp. Op deze manier kun je alle functionaliteiten van TimeChimp gratis uitproberen – zónder dat je ergens aan vastzit. Alleen maar pure tijdwinst.

Heb je vragen? We helpen je graag verder! Neem hier contact met ons op.

Ook interessant voor jou

Ontwerpbureau Stylemaster

Ontwerpbureau Stylemaster is al sinds 2015 klant bij TimeChimp en maakt het meest gebruik van de projectenmodule.

Lees meer

THOON

THOON is een blije klant van TimeChimp en ze vertellen je meer over de voordelen en de mogelijkheden van de tool. Wel zo handig!

Lees meer

Acutec BV

Acutec werkt nu een paar jaar met TimeChimp en ze vertellen je graag meer over hun ervaringen met de tool en hoe het hen helpt.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo