Sky10's transformatie: Van Excel-hoofdpijn naar operationeel succes

In deze case study gaan we in gesprek met Marcia Moestoredjo, de directeur en oprichter van het marketingbureau Sky10. Ze deelt de uitdagingen van handmatige urenregistratie, haar ervaring met TimeChimp en hoe de tool ‘Chaotische Excelletjes' definitief heeft vervangen.

Een foto van Marcia Moestoredjo, de directeur en oprichter van Sky10
Klant sinds
Sector
Communication
Aantal gebruikers
12

Wat heeft Sky10 bereikt met TimeChimp?

Ben je benieuwd naar wat Sky10 heeft bereikt dankzij het gebruik van TimeChimp? Wij hebben het kort voor je opgesomd.

 • Eenvoudige urenregistratie.
  TimeChimp maakt handmatige tijdregistratie overbodig, wat bij Sky10 resulteerde in minder fouten en nauwkeurige facturering voor projecten.
 • Realtime inzichten.
  TimeChimp’s rapportage mogelijkheden gaven Sky10 realtime-inzicht in projectvoortgang en tijdsverdeling. Hierdoor konden ze sneller beslissingen nemen en projectstrategieën aanpassen.
 • Makkelijk integreren met bestaande tools.
  Door te integreren met andere gebruikte tools, kon Sky10 haar eigen workflow ontwikkelen, waardoor ze efficiënter kon werken en zich beter kon aanpassen aan de specifieke behoeften van hun projecten.
 • Projectverantwoording naar klanten.
  Dankzij precieze urenregistratie kon Sky10 klanten glashelder laten zien waar hun uren naartoe gingen. Zo werd de projectverantwoording naar klanten sterk verbeterd.

Het probleem

Urenregistratie speelt een cruciale rol bij het sturen van een bedrijf, vooral in een agency-omgeving. Met inzicht in hoeveel uren je aan een specifiek project of een bepaalde klant hebt besteed, kun je namelijk afleiden wat die klant uiteindelijk aan omzet oplevert. Bij marketingbureau Sky10 was nauwkeurige urenregistratie een uitdaging. Het ontbrak het bureau daardoor ook aan inzicht in productiviteit, waardoor er problemen ontstonden rondom het beheren van uren en taken. Marcia: “Doordat we Excel gebruikten was het moeilijk om grip te krijgen op welke uren en ritten er daadwerkelijk zijn gemaakt en om uren te verantwoorden richting klanten.”

“Doordat we Excel gebruikten was het moeilijk om grip te krijgen op welke uren en ritten er daadwerkelijk zijn gemaakt en om uren te verantwoorden richting klanten.”


Marcia over werken met Excel: “We werkten voorheen met losse Excel-sheets. Soms werden uren niet geregistreerd, waardoor we geen inzicht hadden in onze effectiviteit. Ook slingerden overal Excels rond in de organisatie, waardoor we verschillende versies kregen. Het was daarom moeilijk om grip te krijgen op welke uren en ritten er daadwerkelijk zijn gemaakt. Ook was het lastig om uren te verantwoorden richting klanten, zodat de klant ook weet hoe ze ervoor staan en hoe de uren zijn besteed.”

Een foto van Marcia Moestoredjo, de directeur en oprichter van Sky10 aan de telefoon


De oplossing

Excel bood Sky10 niet genoeg overzicht en mogelijkheden, waardoor werkprocessen niet geoptimaliseerd konden worden. Ze zocht een centraal systeem die niet alleen uren, maar ook ritten en projecten kon bijhouden om zodoende meer inzicht te krijgen in de productiviteit. Marcia over haar keuze voor TimeChimp: “De reden dat wij voor TimeChimp hebben gekozen, is met name vanwege de eenvoud, laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid”.

“De reden dat wij voor TimeChimp hebben gekozen, is met name vanwege de eenvoud, laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid”.


Ook gaf Marcia aan de integratiemogelijkheden met tools zoals HubSpot en Exact Online te gebruiken. Met de integraties werd het registreren van uren niet alleen veel eenvoudiger, maar bood hen ook inzicht in trajecten en projecten. Marcia: “In de toekomst willen wij ook met andere integraties koppelen, zodat we van het begin tot het eind klanten kunnen meten”.

Het resultaat

Door nauwkeurigere tijdregistratie, effectievere teaminzet en waardevolle inzichten heeft Sky10 hun operationele efficiëntie verbeterd. Marcia: “TimeChimp zorgt ervoor dat we de customer journey van de klant goed inzichtelijk hebben en daarmee ook de omzet per klant of de omzet per opdracht per klant. We kunnen nu veel beter doormeten wat bepaalde project oplevert: vanaf prospect tot uiteindelijk aan de daadwerkelijke klant.”

"TimeChimp biedt helder inzicht in de customer journey, waardoor we de omzet per klant en per opdracht nauwkeurig kunnen meten, en zo de rendabiliteit van projecten beter kunnen beoordelen."


Ook gaf Marcia aan tijd te hebben bespaard met TimeChimp. Marcia: “Tijd registreren met TimeChimp scheelt ons heel veel tijd. In plaats van dat wij allerlei losse ‘excelletjes’ rondsturen in de organisatie, zien we dat we nu alles in één omgeving kunnen registreren.” Maar of uren registreren er leuker van wordt? Marcia: “In principe is urenregistratie een taak waar je niet om staat te springen. TimeChimp maakt het werk wél makkelijker, omdat de applicatie heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk is.”

Wil jij TimeChimp gratis uitproberen?

Ontdek wat TimeChimp voor jou kan betekenen. Wil jij net als Sky10 profiteren van een verbeterde workflow, tijdsbesparing en verhoogde winst? Start hier jouw gratis proefperiode van 14 dagen. Probeer alle functionaliteiten van TimeChimp gratis – zonder dat je ergens aan vastzit.

Heb je vragen? We helpen je graag verder! Neem hier contact met ons op.

Ook interessant voor jou

Solid Professionals

Solid Professionals is al een aantal jaar tevreden klant van TimeChimp. In hun testimonial lees je meer over hun ervaring.

Lees meer

Van Vliet Advocatuur

Van Vliet Advocatuur is al jaren klant bij TimeChimp. Nicola van Vliet vertelt je meer over de ervaringen en voordelen met de tool.

Lees meer

Bart van Kraaij Groep

De Bart van Kraaij Groep is al jaren tevreden klant bij TimeChimp. Urenregistratie was volgens hen nog nooit zo makkelijk!

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo