Een visual van een hand die met uitgrestrekte wijsvinger iets aanklikt

Software: het verschil tussen All-in-one en Best of breed

Stel: je organisatie is toe aan nieuwe bedrijfssoftware. Kies je dan voor een traditionele all-in-one software pakket of voor meerdere ‘best of breed’ oplossingen? En wat is best of breed eigenlijk? We vertellen je er graag meer over.

All-in-one software

Bij all-in-one software, ook wel eens ERP-systeem genoemd, is er bewust gekozen om zoveel mogelijk processen in één pakket te stoppen. Denk hierbij aan een CRM, urenregistratie, projectmanagement, facturatie, voorraadbeheer en zelfs boekhouding. Alle deze functionaliteiten zitten in één oplossing. Goede voorbeelden hiervan zijn Exact, AFAS en Accountview, die alle bovenstaande processen bevatten. Vaak worden deze processen los verkocht in aparte modules.

Voordelen van een all-in-one software is dat je medewerker maar één keer hoeft in te loggen en één pakket hoeft te kennen. De nadelen zijn hoge kosten en een vaak slechte gebruiksvriendelijkheid. Ook werken alle modules vaak prima, maar zijn ze niet goed doorontwikkeld omdat de focus op meerdere onderdelen ligt, in plaats van op één specifiek onderdeel.

Best of Breed

Misschien komt de term ‘best of breed’ je niet bekend voor, maar tegenwoordig wordt hij al vaker gebruikt. De laatste periode is er een ontzettend grote opkomst van SaaS-oplossing (software die als een online dienst wordt aangeboden). Met deze grote opkomst zijn er veel oplossingen die gericht zijn op één bedrijfsproces. Hierdoor is best of breed software vooruitstrevend in dit proces en vaak beter ontwikkeld dan hetzelfde bedrijfsproces binnen een ERP-oplossing.

De best of breed oplossing zijn vaak pakketten die veel minder complex zijn en een betere gebruikerservaring hebben. Door nieuwe technologie is het tegenwoordig heel simpel om te koppelen (bijvoorbeeld door middel van API’s of Zapier) met andere pakketten en deze integraties blijven zich steeds verder ontwikkelen. Denk hierbij aan het gemak van een aanmaken van een factuur vanuit TimeChimp in bijvoorbeeld WeFact.

Voordelen van een best of breed oplossingen zijn dus hoge gebruikerservaring, vooruitlopend op het eerste bedrijfsproces, lage kosten per softwarepakket en eenvoudig en snel in gebruik.

Wat moet ik kiezen?

Best of breed oplossingen zijn steeds meer in opkomst en hebben naar verwachting veel meer toekomst. Het nadeel is, zoals aangegeven, dat je meerdere pakketten hebt en meerdere keren moet inloggen. Al wordt ook dit tegenwoordig veel makkelijker met pakketten zoals SecureLogin of Single Sign-On (SSO). Daar tegenover staat wel dat je vaak veel betere oplossingen hebt per bedrijfsproces en vaak voor lagere kosten. Aan jou de keus!

Zelf ervaren hoe eenvoudig onze urenregistratie werkt en koppelt met andere pakketten? Probeer TimeChimp dan 14 dagen gratis uit. Of volg een van onze webinars om te zien of onze oplossing aansluit bij jouw organisatie. Vragen? Neem dan contact met ons op via 020-7640860, info@timechimp.com of ons contactformulier. We helpen je graag verder.

Andere blogs

Een foto van een man achter een laptop. Hij is aan het werk

Urenregistratie in Excel: 5 formules

Benieuwd hoe je urenregistratie in Excel vereenvoudigd? In deze blog vind je 5 essentiële Excel-formules voor urenregistratie.

Lees meer
Maksym Chernychka - Senior Back-end Developer at TimeChimp

Koffie break met Maksym: Senior Backend Developer

Maksym, onze backend developer, is vanuit Oekraïne geëmigreerd naar Nederland. Ontdek hoe het immigratieproces bij TimeChimp verliep en voor welke uitdagingen hij binnen zijn rol staat.

Lees meer
Fred Al praat over doelen en uitdagingen in 2023

2023 Terugblik met Fred Al

In dit exclusieve interview met Fred Al, CEO van TimeChimp, gaan we dieper in op de hoogtepunten van TimeChimp in 2023.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo