Een foto van Dennis Spaan op wintersport

Wij introduceren top developer Dennis

TimeChimp groeit, maar door en dus kunnen we weer met trots een nieuwe TimeChimper aan jullie voorstellen. Dit maal een versterking voor ons product team, namelijk een nieuwe (backend) developer! Inmiddels is hij alweer een tijdje werkzaam bij ons en dacht hij al bijna onder het voorstellen uit te komen, maar helaas Dennis! Bij deze stelt hij zich dus even voor. Veel leesplezier 🙂

Even voorstellen: backend developer Dennis

Mijn naam is Dennis en zoals hierboven vermeld staat ben ik programmeur. Ik ken Joël al sinds de middelbare school en we hebben altijd contact gehouden. Niet geheel verrassend dat ik zo binnen ben gekomen bij TimeChimp dus. Joël belde me op met de boodschap dat er een vacature openstond, en zo geschiedde eigenlijk. Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met Wouter (een van de founders) en eigenlijk was er meteen al een klik. Voorheen heb ik vrijwel altijd maatklussen ontwikkeld voor klanten en ik wilde graag de transitie maken naar een product waar ik aan kon blijven werken. Bij TimeChimp ga ik ondersteunen bij het ontwikkelen van de achterliggende structuren en logica waar de software ‘op draait’.

Hoe is Dennis hier terechtgekomen?

Voor TimeChimp werkte ik bij een grote agency. Hier kwamen klanten met een digitaal vraagstuk die wij vervolgens vertaalden naar een concrete oplossing. Deze oplossing werd na goedkeuring vervolgens gebouwd. Een beetje een ‘u vraagt wij draaien’ benadering. Ik heb er een waanzinnige tijd gehad en veel geleerd, echter was ik toe aan iets anders. Dit in de vorm van een tool met vele duizenden gebruikers. Wat hier anders is, is dat je de vraag achter de vraag moet zien te vinden en beantwoorden én een oplossing te bouwen waar ‘iedereen’ iets aan heeft. Niet alleen degene die het product aanschaft.

Voor mijn vorige werkgever heb ik een Master in Software Engineering gehaald. Deze opleiding vond de balans tussen de ‘Alpha’ en ‘Bèta’ kanten van ontwikkelen. Denk bij Alpha kanten aan projectplanning, de juiste vragen achterhalen, e.d. De Bèta kant was vooral veel programmeren in verschillende talen en heel veel wiskunde. Een groot deel van m’n opleiding was gericht op het juist in kaart brengen van de ‘requirements’ en hier vervolgens een juiste infrastructuur voor op te zetten en uitvoeren volgens een strakke projectplanning.

Persoonlijke info over Dennis

Ik ben opgegroeid in omgeving Alkmaar, maar momenteel ben ik met veel plezier woonachtig in regio Amsterdam. In m’n vrije tijd laat ik me boeien door de ‘interessantere’ Netflix-series en ga ik graag op stap met m’n vrienden(groep). Ook is sporten een van de dingen die me gelukkig nog steeds dagelijks bezighoudt. Gevraagd naar het beste advies dat ik ooit heb ontvangen zou ik zeggen: “het gaat niet alleen maar om de details”. Te veel focus op details zorgt ervoor dat je eerder geneigd bent voorbij te gaan aan het grotere plaatje.

Groetjes,
Dennis

Ook werken bij TimeChimp? Check deze link. Staat er niets voor je tussen? Twijfel niet om een open sollicitatie te sturen!


Andere blogs

Een foto van een vrouw aan de telefoon met een boek voor zich. Achter haar zit de illustratie van een klok

8 tips voor timemanagement voor efficiënte consultants

Optimaliseer timemanagement bij consultancy's: Ontdek tijdverspillers van grote adviesbureaus en effectieve tips - Lees nu!

Lees meer
Een foto van een man achter zijn computer met een laptop op zijn bureau

De kritieke rol van time management bij het budgetteren van IT Projecten

Omdat Tijdmanagement cruciaal voor het halen van deadlines is, onderzoeken we de impact van tijdregistratie op Projectbudgetten in IT.

Lees meer
vrouw en man kijken op beeldscherm en vrouw wijst iets op het scherm aan

De 9 onmisbare consultancy software in 2024

Dit zijn de 9 must-have softwaretools voor adviesbureaus. Krijg in deze blog een overzicht van consulting software die consultants dagelijks gebruiken.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo