Digitaal factureren

Factureren is een essentieel onderdeel van een bedrijf. Zonder facturen kan je je personeel en rekeningen niet betalen. Het facturatieproces kan nogal wat tijd in beslag nemen, maar gelukkig kan je nu ook digitaal factureren. Dat neemt een hoop tijd en frustratie weg, wel zo fijn!

Probeer TimeChimp 14 dagen gratis. Geen betaalgegevens nodig.
Hidden
Facturen overzicht
Facturatie software

Voordelen van digitaal factureren

Bij TimeChimp zijn we fan van digitaal factureren, omdat je zo je werk makkelijker én leuker maakt. Wat zijn voor jou de voordelen van digitaal factureren?

 • Bespaar veel tijd met het opmaken en versturen
 • Altijd goed overzicht van je financiën
 • Minimale kans op fouten
 • Snellere verwerking van je factuur
Probeer gratis
facturatieprogramma

Facturatie software inzetten

Om digitale facturen te maken en te versturen heb je dus facturatie software nodig. Er zijn veel versIk chillende soorten, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van facturatie software? Het is goed om vooraf te bedenken wat je graag uit de tool wil halen. Wil je software waar je alleen mee kan factureren of ben je op zoek naar een workforce management tool waarmee je ook HRM processen kan regelen en uren kan registreren? Ga met verschillende personen in je organisatie in gesprek om te inventariseren waar behoefte aan is. Vraag daarna bij een partij een gratis demo aan, bijvoorbeeld bij TimeChimp. Zo zie en ervaar je de mogelijkheden en voordelen van factureren met facturatie software.

Vrijblijvend proberen
facturatie software

Wat is een UBL-factuur?

Als je het hebt over digitaal factureren, dan komt de term ‘UBL-factuur’ vaak voorbij. Vroeger werden er veel papieren facturen verstuurd, maar in onze digitale wereld doen we dat minder en minder. De Nederlandse overheid heeft papieren en digitale facturen gelijk gemaakt, waardoor je niet meer verplicht bent om een factuur uit te printen. Een UBL-factuur is het standaardformaat van een elektronische factuur. Dit type bestand zorgt ervoor dat jouw boekhoudpakket of facturatie software en die van je klant met elkaar kunnen communiceren en er niks handmatig hoeft worden ingevoerd. De meeste overheidsinstellingen verplichten je tegenwoordig zelfs om UBL-facturen te gebruiken wanneer je zaken met hen doet.

Probeer gratis
online factuur maken

Wat is digitaal factureren?

Met digitaal factureren zorg je ervoor dat elke periode automatisch facturen worden verstuurd naar klanten. Ook wordt de factuur automatisch verwerkt in je administratie, waardoor je altijd een goed overzicht hebt in je financiële administratie. Wist je dat alle bedrijven die zaken doen met de Rijksoverheid verplicht zijn om hun facturatie te automatiseren? Essentieel voor automatisch factureren is goede facturatie software.

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape