Marketing Lead

Spreekt de combinatie van leadgeneratie, branding en SEO-content je aan? Heb je een commerciële instelling, ervaring in leiderschap en sterke analytische skills? Ga dan aan de slag als Marketing Lead bij TimeChimp!

Het TimeChimp logo met daaromheen verschillende aap emojis
Salary
€4500 - €5500
Location
Amsterdam
Contract
Fulltime

What awaits you

Als Marketing Lead ben jij dé expert voor alle marketinggerelateerde zaken. Je stuurt het team aan op basis van KPI's en behoudt het overzicht over alle lopende activiteiten. Met jouw opgedane kennis en marketingvaardigheden in de SaaS-wereld, ben je een drijvende kracht in het team. Als marketing lead bij TimeChimp ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën. Je meet de effectiviteit van marketingactiviteiten, analyseert markttrends en optimaliseert de ROI, terwijl je samenwerkt met diverse teams. Je bent namelijk niet alleen bezig met je eigen taken, maar ook met het begeleiden en inspireren van teamleden. Je creëert een werkomgeving die efficiënt is, met als doel het vergroten van het aantal Marketing Qualified Leads (MQL's).

Your responsibilities

 • Contentkalender. Houd toezicht op de contentkalender en zorg voor een consistente stroom waardevolle en relevante content voor verschillende kanalen.
 • Samenwerking met teams. Werk nauw samen met andere afdelingen om TimeChimp van binnen en buiten te begrijpen, zodat sterke marketinguitingen en campagnes kunnen worden gecreëerd.
 • SEO-strategie. Ontwikkel en implementeer een SEO-strategie om de zichtbaarheid in organische zoekresultaten, verkeer en conversies te verbeteren.
 • Optimalisatie klantreis. Stem marketinguitingen af op verkoopdoelstellingen in samenwerking met het salesteam en zorg voor een naadloze klantreis van bewustwording tot conversie.
 • Verhogen online zichtbaarheid. Werk samen met het team om SEO-inzichten te integreren in betaalde campagnes en zo de algehele online zichtbaarheid en ROI te maximaliseren.
 • Coördineren van het team. Optimaliseer met het team zoekwoorden, advertentieteksten en landingspagina's voor zowel organische als betaalde zoekstrategieën.
 • Marketing Qualified Leads genereren. Creëer strategieën om gekwalificeerde leads te genereren die de verkoopkansen vergroten.
 • Analyseren van resultaten. Gebruik analyse tools om prestaties bij te houden, gegevens te analyseren en bruikbare inzichten te genereren.
 • Rapporteren aan management en team. Bereid regelmatig rapporten voor het management voor, waarin de impact van het team op websiteverkeer, gebruikersbetrokkenheid en conversiepercentages wordt gepresenteerd.

This is you

 • Opleiding. Bachelor- of masteropleiding in Marketing, Business, of een gerelateerd vakgebied.
 • Ervaring binnen SaaS. Bewezen trackrecord in de ontwikkeling en implementatie van SEO-strategieën, bij voorkeur in de SaaS-industrie.
 • Sterk leiderschap. Je neemt initiatief bij het motiveren en begeleiden van teamleden, waarbij je hun potentieel herkent en ontwikkelt.
 • Analytische vaardigheden. Sterke analytische vaardigheden en bekwaamheid in SEO-tools zoals Google Analytics, SEMrush, e.d.
 • Communicatievaardigheden. Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken met teams van verschillende disciplines.
 • Achtergrond. Wij hechten veel waarde aan diversiteit in achtergronden, identiteiten en ervaring. Daarom heten we marketing leads van alle soorten en achtergronden van harte welkom!

Perks

Primary perks
27 leave days
27 leave days
Bummer voucher
Bummer voucher
Christmas gift
Christmas gift
DJ skills
DJ skills
Dongle
Dongle
Extra schermen
Extra schermen
Faciliteit pensioen sparen
Faciliteit pensioen sparen
Fietsenplan
Fietsenplan
Flexibele werkuren
Flexibele werkuren
Macbook Pro
Macbook Pro
Referral bonus
Referral bonus
Reiskosten vergoeding
Reiskosten vergoeding
Snacks & Drinks
Snacks & Drinks
Vrijmibo
Vrijmibo
Well-being budget
Well-being budget
Zelfontwikkeling via PDP
Zelfontwikkeling via PDP

Meet your colleagues

Nikki Commandeur
Nikki Commandeur
Content Marketeer
Link to linkedin profile
Stijn van der Gragt
Stijn van der Gragt
Brand Manager
Link to linkedin profile
Nadja Eder
Nadja Eder
Content Marketeer DACH
Link to linkedin profile
Lara Leser
Lara Leser
Growth Marketeer
Link to linkedin profile

Are you our new Account Executive for Germany? Then we would love to hear from you. Send us your application documents or even a video or mood board via email to jobs@timechimp.com, so we can get to know you better. We are excited to hear your story!