Een foto van een hand die een telefoon vasthoud met daarop een dashboard. Op de achtergrond is ook een laptop met een dashboard te zien

Power BI: wat is het en wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig draait alles om data. Denk bijvoorbeeld aan Big data, Business Intelligence, Forecasting, Key performance indicator (KPI), Contextuele data, etc. Maar hoe breng je al die data nou overzichtelijk bij elkaar? Door PowerBI. Het is een tool die je bedrijf kan transformeren door data te visualiseren en inzichten in gegevens te geven. Beheer projecten efficiënter, controleer kosten en bekijk welke medewerker rendabel is. In deze blog gaan we je alles vertellen over Power BI, wat je ermee kunt doen, en wat de voordelen zijn.

Wat is PowerBI?

Misschien heb je wel eens gehoord van PowerBI, maar wat is het eigenlijk? Het is een tool die complexe gegevens begrijpelijk maakt. Met PowerBI kun je niet alleen gegevens verzamelen, maar ze ook omzetten in visuals. Je maakt data inzichtelijk, zodat iedereen kan begrijpen. In plaats van te worstelen met rauwe data, biedt PowerBI je duidelijke management dashboards, gestructureerde urenoverzichten en geavanceerde project management dashboards.

Power BI helpt om bedrijfstrends te spotten, knelpunten te identificeren en toekomstige kansen te voorspellen. Het maakt ingewikkelde gegevens begrijpelijk, zodat jij de juiste beslissingen kunt nemen voor een succesvol bedrijf.

Wat kun je met PowerBI doen?

Steeds meer ondernemers en bedrijven zien de meerwaarde van data in en maken ‘data driven’ beslissingen om de organisatie te doen groeien. Maar dan is het wel van belang om de juiste data te hebben, zodat de genomen beslissingen ook gebaseerd zijn op de realiteit. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de data-input correct is. TimeChimp probeert daarbij te helpen door de registratie van uren, uitgaven en ritten zo simpel en laagdrempelig mogelijk te maken. Zodat het een fluitje van een cent is om bijvoorbeeld je uren te registreren op een project. Wat ons betreft, is die laagdrempeligheid een van de belangrijkste factoren om de juiste data te vergaren.

Maar als je die juiste data eenmaal hebt, wil je deze ook nog inzichtelijk maken. En vaak heb je niet alleen data uit één tool, zoals bijvoorbeeld TimeChimp, maar uit meerdere tools. Deze data wil je natuurlijk bundelen om zo het juiste overzicht in je organisatie te verkrijgen. En daar kan Power BI je goed bij helpen.

Van ruwe bedrijfsgegevens naar bruikbare inzichten

PowerBI transformeer je ruwe bedrijfsgegevens in bruikbare inzichten. Je creëert heldere management dashboards voor een direct overzicht van je bedrijfsprestaties. Dankzij nauwkeurige urenoverzichten optimaliseer je de productiviteit van je team. Voor managers biedt PowerBI management dashboards om de voortgang te volgen, kosten te analyseren en toekomstige risico’s te voorspellen. PowerBI integreert naadloos met verschillende tools, zoals TimeChimp, waardoor je analyses kunt maken en betere beslissingen kunt nemen op basis van duidelijke, begrijpelijke data. Het maakt moeilijke informatie begrijpelijk, waardoor jij de controle hebt en strategische stappen kunt zetten voor je bedrijf. Als je beschikt over cijfermatige onderbouwing voor je keuzes, bespaart dat je veel tijd in besluitvorming. Geen eindeloze vergaderingen of twijfels meer, want de dashboards laten de feiten zien.

Power BI koppeling TimeChimp


Beeld: Hierboven zien we een voorbeeld van het managementsoverzicht, een van de 3 drie kant-en-klare dashboards van de PowerBI-koppeling met TimeChimp.

Wat zijn de voordelen van Power BI?

In een wereld waarin datagedreven werken steeds belangrijker wordt, kan Power BI een groot voordeel voor jouw bedrijf zijn. Het geeft je de tools om slimme, datagedreven keuzes te maken. Hier zijn de voordelen van PowerBI:

  • Real-time Inzichten: Krijg directe toegang tot actuele gegevens om snelle beslissingen te nemen en proactief te reageren op veranderingen, zowel in jouw bedrijfsprocessen als in je urenregistratie en projectbeheer dankzij TimeChimp’s integratie.
  • Gepersonaliseerde dashboards: Creëer op maat gemaakte dashboards die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften, waardoor je alleen ziet wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf en jouw projecten. TimeChimp zorgt ervoor dat jouw urenregistratie naadloos wordt geïntegreerd voor een holistisch overzicht.
  • Diepgaande analyse: Ontdek verborgen trends en patronen in complexe gegevens, waardoor je betere strategieën kunt ontwikkelen en slimmere beslissingen kunt nemen, zowel voor je bedrijfsvoering als voor je projectuitvoering.
  • Kostenbesparing: Dankzij nauwkeurige analyses kun je onnodige uitgaven verminderen en efficiënter budgetteren, wat leidt tot kostenbesparingen op de lange termijn. Door de gedetailleerde rapporten van TimeChimp kun je jouw projectkosten optimaliseren.
  • Mobiele toegang: Bekijk je gegevens altijd en overal, waardoor je flexibel kunt blijven werken in onze steeds mobieler wordende wereld, inclusief het bijhouden van je uren en projectstatus onderweg via TimeChimp’s mobiele app.
  • Eenvoudig informatie delen: De dashboards en rapporten die je in Power BI hebt gemaakt, kun je moeiteloos delen met anderen, zowel individuen als organisaties. Met slechts een paar klikken maak je het rapport beschikbaar voor degenen die het moeten ontvangen.

Dit levert TimeChimp’s PowerBI-koppeling je op

TimeChimp’s PowerBI-koppeling maakt gebruik van een API-verbinding. Je kunt direct aan de slag met onze drie kant-en-klare dashboards, en als je wilt, kun je zelfs je eigen dashboards maken op basis van het bestaande datamodel. De drie dashboards bestaan uit een management-, project- en een medewerkeroverzicht. Bovendien krijg je meteen inzicht in de belangrijkste KPI’s, waardoor je slimmere, datagestuurde beslissingen kunt nemen.

PowerBI gratis activeren?

PowerBI is te gebruiken bij een Professional abonnement van TimeChimp. Wil je PowerBI activeren? Ga dan naar TimeChimp’s App Center. Heb je vragen? Bekijk onze kennisbank of neem dan contact op met ons.

Andere blogs

Ben jij al voorbereid? Vanaf 1 juli 2024 treedt de nieuwe wet werkgebonden personenmobiliteit in werking

Werkgebonden personenmobiliteit: wat is het en hoe bereid jij je voor?

Verplicht voor grote bedrijven met 100+ medewerkers vanaf 1 juli 2024: de registratie van werkgebonden personenmobiliteit. Wat houdt de rapportageverplichting in en hoe bereid jij je voor?

Lees meer
Een foto van een man achter een laptop. Hij is aan het werk

Urenregistratie in Excel: 5 formules

Benieuwd hoe je urenregistratie in Excel vereenvoudigd? In deze blog vind je 5 essentiële Excel-formules voor urenregistratie.

Lees meer
Maksym Chernychka - Senior Back-end Developer at TimeChimp

Koffie break met Maksym: Senior Backend Developer

Maksym, onze backend developer, is vanuit Oekraïne geëmigreerd naar Nederland. Ontdek hoe het immigratieproces bij TimeChimp verliep en voor welke uitdagingen hij binnen zijn rol staat.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo