BRIQUE Architecten

 • Super klantenservice en makkelijk in gebruik
 • Het feit dat alle gegevens realtime beschikbaar zijn is een enorm pluspunt
 • We kunnen nu veel beter sturen
Klant sinds

10-05-2019

Sector

Architectuur

Aantal gebruikers

9

BRIQUE is een breed georiënteerd architectenbureau, met ruime ervaring in het bouwen van woningen, scholen, hotels, kantoren en publieke gebouwen. Ze maken gebouwen en interieurs die mooi zijn en goed functioneren; die de doelen van hun opdrachtgevers dichterbij brengen. Ze delen de liefde voor het bouwen én de aandacht voor de mens in het gebouw. Hun kracht is de persoonlijke aanpak, waarin het proces net zo belangrijk is als het resultaat. Door deze praktische houding realiseren ze hun ontwerpen binnen budget en planning, zonder dat de esthetiek uit het oog verloren wordt.

Hoe zag de situatie er voor TimeChimp uit?

“We waren op zoek naar een betaalbare tool, die geschikt was voor onze manier van werken en contracteren. Wij nemen opdrachten aan op basis van een vaste prijs en willen graag inzicht in de uren ten opzichte van dit totale bedrag. Veel urenschrijfsystemen zijn meer gericht op bedrijven die per uur factureren. Verder wilden we dat het makkelijk in gebruik is en er overzichtelijk, simpel en clean uitziet.”

“Voordat we TimeChimp gebruikten werkten we met meerdere complexe excel-modellen. Deze waren nooit up-to-date en het filteren van de gewenste informatie was lastig. Nu zijn we veel minder tijd kwijt aan het bijhouden van het systeem én hebben we altijd realtime inzicht. Dit is een enorme winst, we kunnen nu veel beter sturen.”

Wat levert TimeChimp jullie op in de praktijk?

“TimeChimp levert ons tijdwinst op, omdat het veel sneller werkt dan de excel-modellen van voorheen. Het is zo gebruiksvriendelijk, met name ook door de app, dat de uren veel beter worden bijgehouden. Dit heeft het inzicht in de declarabiliteit en urenbesteding van ons team nog meer vergroot dan we bij de start met TimeChimp verwacht hadden. Het feit dat alle gegevens realtime beschikbaar zijn is een enorm pluspunt.”

Wat zijn de grootste pluspunten van TimeChimp voor jullie?

“Het is fijn dat we veel vrijheid hebben in het gebruik van het programma, we kunnen alles zelf instellen. Gegevens zijn eenvoudig te filteren, dus we kunnen er op elk moment uithalen wat we nodig hebben. Daarnaast is het heel gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en krijgen we bij vragen of problemen snel een reactie.

We zijn verder erg blij met de facturatiemodule. Door vanuit TimeChimp te factureren hebben we meer inzicht in openstaande facturen en de betalingstermijnen van onze klanten. Het sturen van een herinnering of aanmaning is super simpel; dit scheelt elke maand tijd. De koppeling met Yuki is ideaal, al werkt deze niet altijd feilloos. Ook het eenvoudig bijhouden van ‘ritten’ heeft een tijdwinst opgeleverd, het maken van reiskostendeclaraties is nu veel eenvoudiger.

Na jarenlang klungelen met excel is het fijn om nu een tool te hebben die bij ons past; die net als wij in onze ontwerpen de gebruiker op de eerste plaats zet. Zo kunnen wij ons bezig houden met datgene waar wij goed in zijn; het maken van mooie gebouwen.”

Other testimonials

Inquisitive - case study

Lees meer
Lees meer over Inquisitive - case study

Bob Romijnders Architectuur en Interieur

Lees meer
Lees meer over Bob Romijnders Architectuur en Interieur

IZER

Lees meer
Lees meer over IZER

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape