Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager
3 min

Koffie break met Jorrit: Customer Success Manager

We drinken vandaag een bakje koffie met Jorrit Meijer, onze Customer Success Manager die vol overtuiging op deze functie solliciteerde. Hij is pas een paar maanden in dienst, maar heeft inmiddels al heel veel klanten gesproken, maar vooral: geholpen.

Jorrit Meijer – Customer Success Manager

 • Woont in Voorburg
 • 26 jaar
 • Drinkt zijn koffie zwart.

Hoe ben je bij TimeChimp terechtgekomen?

Jorrit is afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Hij omschrijft de opleiding als een bedrijfskunde opleiding met de focus op horeca: “IT heeft mijn interesse en mijn tweede stage heb ik gevolgd bij een bedrijf dat software ontwikkelt voor hotels.” Na zijn afstuderen werkte Jorrit bij een bedrijf dat andere bedrijven helpt bij het genereren van leads. “Na mijn opleiding ben ik gericht gaan zoeken naar customer success banen. Ik kon bij een bedrijf aan de slag, maar ik zat daar niet helemaal op mijn plek. Ik ben opnieuw gaan solliciteren en zo bij TimeChimp terecht gekomen.”

Wat doe je als Customer Succes Manager?

Jorrit is vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten en krijgt te maken met veel uiteenlopende vragen: “Vaak ontvang ik support vragen en onderzoek ik of het probleem zich ook bij ons voordoet of dat ik de klant specifiek moet helpen. Soms blijkt er een simpele oplossing te zijn, zoals een uitgeschakelde optie in de tool, maar soms vergt het meer zoekwerk. Het puzzelen en oplossen van deze problemen vind ik leuk en het geeft me een kick als ik klanten echt kan helpen.” Jorrit spreekt daarnaast klanten die specifieke wensen hebben of advies willen over de mogelijkheden van de software: “We onderzoeken bijvoorbeeld of bepaalde wensen interessant zijn voor meer klanten en of het zinvol is om ze op een wensenlijst te plaatsen.”

Learning on the job

Vanaf dag één heeft Jorrit hands-on ervaring opgedaan. Hoewel dit even wennen was, vindt hij het de beste manier om de tool snel onder de knie te krijgen: “Uren en uitgaven registreren lijkt simpel, maar er zit veel meer achter. De software is veel uitgebreider en klanten hebben dus ook vragen over de projectmanagement- of facturatiemodule. Dit maakt het heel divers en uitdagend om snel een oplossing te vinden.”

Fijne culture shock

Jorrit vindt TimeChimp een ‘plezierige cultuurshock’ en voelde zich snel op zijn gemak: “Ik ben veel meer met IT bezig: Dit ligt me veel beter. De werkomgeving is veel minder lawaaierig dan in mijn vorige baan. Daar zat ik in een open ruimte met 50 mensen waar heel veel werd gebeld.” Jorrit heeft helder voor ogen waarin hij de komende tijd kan groeien. “Nu ligt de focus op het beantwoorden van supportvragen en het leren kennen van de tool. Ik kijk ernaar uit om met ‘eigen’ klanten het gebruik van de software te evalueren en te kijken hoe ze er echt succesvol mee kunnen zijn.”

Buiten kantooruren

Op kantoor zorgt tafeltennissen voor veel afleiding en is de vrijdagmiddagborrel een goed begin van het weekend. In zijn vrije tijd houdt Jorrit van gamen, koken en sporten. De schermtijd is ongetwijfeld hoog door werk, gamen en YouTube. 😉 “Mijn vrienden spreek ik doordeweeks bij het gamen. Op dit moment spelen we vaak de nieuwe ‘Call of Duty’ en het nieuwe Harry Potter spel.”

Omdat zijn vriendin vegetarisch en glutenvrij eet, zoekt hij bij het koken naar lekkere gerechten die ze samen kunnen eten. De favorieten zijn Japanse curry’s en Pad Krapow, een makkelijk Thais gerecht met veel groenten en een woksaus. “Dit is nu ook het lievelingsgerecht van mijn vriendin, dus dat is een mooi compliment.”

Jorrit is niet echt een lezer, maar noemt twee boeken die hem hebben geraakt: “De boeken van Yuval Noah Harar, ‘Sapiens: A Brief History of Humankind’ en ‘Homo Deus: A Brief History of Tomorrow’ heb ik met veel plezier gelezen.”

Heb je ambitie om de nieuwe collega van Jorrit te worden? Bekijk hier onze vacatures.

Other blogs

Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Ontdek het verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten en kijk naar ons voorbeeld over hoe dit in de projectplanning zit.

Lees meer
Lees meer over Verschil tussen doel, doelstelling en resultaat in projecten

Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Ben je benieuwd hoe je precies je bedrijfsresultaat (EBIT) berekent en wat het verschil is tussen EBIT en EBITDA? Lees dan snel ons blog!

Lees meer
Lees meer over Bedrijfsresultaat (EBIT) berekenen: uitleg & instructies

Koffie break met Stijn: Brand Manager

Ontdek hoe Stijn Van der Gragt is uitgegroeid van een UX-stagiair tot een creatieve duizendpoot en uiteindelijk Brand Manager bij TimeChimp.

Lees meer
Lees meer over Koffie break met Stijn: Brand Manager

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.

 • Probeer alle functionaliteiten
  14 dagen gratis
 • Geen betaalgegevens
  nodig
 • Bepaal zelf wanneer
  je start
Top left shape
Top right shape
Bottom left shape
Bottom right shape