Testimonial van Watermelon

  • TimeChimp is eenvoudig in gebruik
  • Je kunt verschillende manieren van registreren gebruiken, o.a. met de timer
  • Data wordt overzichtelijk gepresenteerd
Een foto van een laptop waarop code te zien is. Daarover staat het logo en een quote van Watermelon
Klant sinds
2018
Sector
IT
Aantal gebruikers
16

Watermelon is een software oplossing (SaaS) om je klantenservice team samen te laten werken aan een onvergetelijke klantervaring. Met Watermelon bundel je al je klantcontact op 1 centraal platform. Dankzij de software van Watermelon kunnen bedrijven chatbots bouwen zonder te hoeven programmeren. Door de krachtige AI wordt het klantcontact tot wel 80% geautomatiseerd. Hierbij staat gebruiksgemak voorop: je wil immers tijd besparen door middel van een chatbot, en niet te veel tijd investeren in het opzetten ervan.

Even voorstellen

“Mijn naam is Charl Haas. Als één van de oprichters van Watermelon ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het product. En dan niet zozeer het technische stuk, maar meer het product management gedeelte. Ik focus me daarbij op de feedback van onze klanten: of dit in onze visie past en hoe we ons product verder gaan ontwikkelen. Uiteindelijk vullen we op deze manier onze backlog en kunnen we onze developers inplannen op projecten.”

Inzet van TimeChimp

“Wij gebruiken TimeChimp al langere tijd. Voorheen ook voor maatwerk-oplossingen, maar daar zijn we inmiddels mee gestopt. Tegenwoordig gebruiken we TimeChimp o.a. voor subsidie (WBSO) en projectmanagement. Dankzij TimeChimp kunnen we inzien hoeveel uur er daadwerkelijk aan een project wordt besteed, vergeleken met de uren die ervoor ingeschat zijn. Op basis van de ingeschatte uren plannen we een project in of breken we het in kleinere stukken op indien het teveel capaciteit vergt in een bepaald tijdsbestek.

Om die inschatting per project te maken gebruiken we ClickUp. Binnen TimeChimp worden deze uren vervolgens geregistreerd wanneer het project is gestart. Door deze uren tegen elkaar af te zetten kan worden bepaald welke projecten volgens plan (en dus schatting) verlopen. Voorheen gebruikten we hier Jira en de koppeling met TimeChimp voor. We zijn overgestapt naar ClickUp, omdat dit voor ons net wat sneller werkt en ook moderner aanvoelt dan Jira. Verder is ClickUp wat breder georiënteerd en biedt daardoor meer functionaliteiten, voornamelijk gericht op kleinere en middelgrote teams. In de basis lijkt het op Asana, maar een aantal kleine verschillen zijn voor ons erg handig, zoals ‘task dependencies’.

Er zijn verschillende soorten projecten die we bijhouden in TimeChimp, variërend van bugs tot grote projecten. Daarnaast hebben we TimeChimp in het verleden ook gebruikt voor de content marketeers die we extern inhuurden. Zo konden we precies zien hoe lang iemand bezig was met een blog, bijvoorbeeld.”

TimeChimp in de toekomst

“We hebben gekeken naar een goede methodiek die ook echt voor ons werkt. In ClickUp kunnen we per taak een ‘mini-url’ genereren en deze in TimeChimp aan een activiteit koppelen. Door per project bij te houden hoeveel uur we per taak bezig zijn, krijgen we inzicht in de tijdsduur van een project in totaliteit. Het eerstvolgende project dat we gaan oppakken op deze manier is de ‘webhook-module’.

Ik gebruik TimeChimp ook om projectmanagementuren bij te houden. Vaste meetings zet ik standaard in TimeChimp, maar niet-geplande taken registreer ik altijd via de timer. Datzelfde geldt eigenlijk voor onze developers. Zij werken volgens een planning, maar het komt wel eens voor dat er tussendoor zaken opgepakt moeten worden. Om ook de tijdsduur van deze taken zo accuraat mogelijk inzichtelijk te krijgen, meten ze de uitvoering van deze ‘ad hoc’-taken door middel van de timer binnen TimeChimp.

Wij maken nu ruim 1,5 jaar naar alle tevredenheid gebruik van TimeChimp. In die periode zijn er intern verschuivingen geweest en hebben we onze manier van werken aangepast. Door de flexibele en eenvoudige opzet van TimeChimp konden we deze nieuwe manier van werken ook goed kwijt binnen de tool. Zo is TimeChimp met ons mee gegroeid. Wij kijken uit naar de toekomst en onze samenwerking met TimeChimp!”

Ook interessant voor jou

Acutec BV

Acutec werkt nu een paar jaar met TimeChimp en ze vertellen je graag meer over hun ervaringen met de tool en hoe het hen helpt.

Lees meer

BRIQUE Architecten

BRIQUE architecten zijn dolblij met TimeChimp als urenregistratie tool, zeker nadat ze jaren aanmodderden met Excel. Lees snel meer!

Lees meer

Van Ameyde

Van Ameyde is klant van het eerste uur bij TimeChimp. Ze vertellen je graag meer over de mogelijkheden en voordelen van de tool.

Lees meer

Probeer gratis

No strings attached. Easy does it.
Probeer alle functionaliteiten 14 dagen gratis
Geen betaalgegevens
nodig
Bepaal zelf wanneer
je start
Plan een demo